"Боріться, щоб не загинути!" Зеленський звернувся до народів Кавказу (відео)

Читать на русском
Автор
1131
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

Президент вважає, що росія проводить "спецоперацію" по знищенню корінних народів рф

У четвер, 29 вересня, на 218 день повномасштабного вторгнення рф президент Володимир Зеленський звернувся до корінних народів росії, зокрема до народів Кавказу.

Відповідне звернення глава держави зробив на тлі протестів у Дагестані, повідомляє офіційний сайт Офісу президента. Зеленський наголосив, що народам Кавказу немає сенсу гинути в Україні. Крім того, Верховний головнокомандувач закликав росіян боротися проти мобілізації будь-якими способами.

"Народи Кавказу! Усі народи на території Росії! У вас немає жодної причини бути серед цих багатьох, хто все ще служить тому одному, хто хоче цієї війни. Ви не маєте гинути в Україні. Ваші сини не повинні помирати в Україні. Немає у вас такого обов'язку. Ні перед вашими батьками, ні перед вашими дітьми, ні перед вашим майбутнім, ні перед майбутнім вашої землі. І ви це знаєте.

І тепер – мобілізація. Боріться, щоб не загинути! Захищайте свою свободу зараз на вулицях і площах, щоб потім не довелося воювати в горах і лісах просто за своє право жити, коли російська влада почне й наступні хвилі мобілізації", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, 21 вересня президент рф володимир путін оголосив про часткову мобілізацію. міністр оборони росії сергій шойгу заявив, що буде призвано 300 тисяч осіб. Пізніше у ЗМІ з’явилася інформація, що в росії хочуть мобілізувати понад мільйон людей. По всій країні спалахнули нечисленні акції протесту, але тільки в Дагестані мітинги вийшли на новий рівень. До речі, через мобілізацію росіяни масово тікають за кордон.