Україна готує санкції проти російських олігархів: перші прізвища вже відомі

Читать на русском
Автор
4456
Україна готує черговий пакет обмежень проти РФ
Україна готує черговий пакет обмежень проти РФ. Фото telegraf.com.ua

Обмеження можуть ввести проти Фрідмана та Лісіна, які вважаються одними з найбагатших людей Росії

Україна у найближчі пів року може ввести новий пакет санкцій проти РФ — першими у списку, ймовірно, будуть російські олігархи. У документах, які опинилися у розпорядженні українських журналістів, фігурують прізвища Михайла Фрідмана з "Альфагруп", який нібито хотів отримати українське громадянство, а також найбагатшої людини Росії Володимира Лісіна.

Про це у вівторок, 27 вересня, повідомило видання "Економічна правда", зазначивши, що Національне агентство з питань запобігання корупції пропонує оголосити увесь перелік санкцій до січня 2023 року.

Першими у санкційному списку України стануть російські олігархи. РНБО, за даними джерел журналістів, може ухвалити перші рішення по них вже найближчим часом. Доля Фрідмана та Лісіна, які нібито опиняться у списку обмежень, не омине й інших російських олігархів.

Точних прізвищ поки не називають, однак джерела стверджують, що 19 вересня в Офісі президента пройшла окрема нарада, на якій обговорювалися російські акціонери "Альфа-банку". А співрозмовник з РНБО тим часом повідомив, що санкції проти них готуються і, перш за все, мова йде про олігарха Фрідмана.

Нагадаємо, що російський мільярдер Михайло Фрідман, який народився в українському Львові, засудив політику російського диктатора Путіна та війну в Україні. Пізніше у ЗМІ з'явилася інформація, що він нібито прагне отримати громадянство України, однак в Офісі президента зазначили, що таких розмов з росіянином не ведеться.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що влада України невдовзі може запровадити санкції проти Російської православної церкви — зокрема, стосовно патріарха Кирила та 7 інших її представників.