Війна – день 214: Тяжкі бої на фронті, цирк з "референдумами"

Читать на русском
Автор
35921
Війна в Україні — день 214
Війна в Україні — день 214. Фото Телеграф

Оперативно про головне 25 вересня

Вже понад 7 місяців рф веде повномасштабне вторгнення в Україну. На тлі часткової мобілізації, що триває в росії, українські сили оборони продовжують наступ у районі Лимана (Донецька область), а також у Херсонській області. Окупанти атакують на Донбасі в районі Бахмута та Авдіївки. Триває російський цирк із "референдумами" на тимчасово окупованих територіях України. У США вже одержали остаточні результати "голосувань", хоча загарбники проводять їх до 27 вересня. Крім того, терористи змусили полонених українських бійців брати участь у "волевиявленні".

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 25 вересня, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 У деокупованому Ізюмі Харківської області знайшли ще два масових поховання з сотнями тіл, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю CBS News.

22:00 У Миколаєві внаслідок нічних обстрілів російських окупантів пошкодження отримали три житлові багатоповерхові будинки, а також частина водопровідної труби, яку комунальники замінять у понеділок, повідомив мер міста Олександр Сенкевич.

21:00 Російські війська здійснили обстріл Краматорська ракетами "С-300", внаслідок чого пошкоджено лікарні та житлові будинки, жертв та постраждалих немає, повідомляє пресслужба Краматорської міської ради.

20:00 Україна отримала системи протиповітряної оборони NASAMS, повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американським журналістам.

19:00 Близько 17.00 години підрозділами зенітної ракетної Одеської бригади повітряного командування "Південь" збито ворожий штурмовик Су-25, який атакував наші війська на Херсонщині.

Для порятунку російського пілота окупанти відправили вертоліт Мі-8 з командою на борту, який теж успішно знищений зенітниками Одеської бригади.

18:00 Гучний вибух у північній частині Мелітополя. За попередніми даними палає авто, повідомляє голова місцевої ВГА Іван Федоров.

17:00 Станом на сьогодні у російському полоні залишаються понад 300 жінок, повідомила віцепрем'єр Ірина Верещук.

16:00 ЗСУ збили дрон-камікадзе, яким росіяни намагалися атакувати Миколаїв.

15:00 Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив про вибух ворожого складу в окупованому Алчевську.

У Дагестані на мітинг проти мобілізації вийшли мешканці села Ендірей. Вони перекрили трасу федерального сполучення Хасавюрт-Махачкала.

14:00 Посли країн G7 в Україні заявили про стурбованість втручанням влади в управління "Оператора газотранспортної системи України" та "Укренерго".

13:00 В окупованому росіянами Бердянську та Мелітополі майже одночасно прогриміли вибухи. Попередньо відомо, що в Бердянську нібито підірвали автомобіль біля будівлі виконкому. А про вибух у Мелітополі поки подробиць немає, але місцеві колаборанти вже розвели паніку в власних каналах.

11:00 За останню добу ЗСУ назавжди денацифікували щонайменше 400 окупантів. Генштаб поділився свіжим зведенням втрат ворожої армії в Україні:

10:00 У Херсоні під час вибуху готелю, де базувалися російські військові, загинув колишній нардеп та зрадник України Олексій Журавко. Він вісім років був відсутній в Україні, а після окупації Херсонщини повернувся до міста, як ні в чому не бувало. Втім, карма його наздогнала.

Олексій Журавко вбитий у Херсоні
Тільки напередодні Олексій Журавко голосував на "референдумі"

Українців зворушив сюрприз, який прикордонник Ігор Кучер, повернувшись із полону, влаштував своєму синові. Він поспішав щосили, щоб потрапити до нього на військову присягу. І влучив.

09:00 Обстрілювали вночі і Дніпропетровську область. Понад 170 снарядів із артилерії та "Градів" було випущено по Нікопольському району. На щастя, минулося без загиблих і поранених, але сумарно близько 6700 сімей лишилися без світла.

Були прильоти по житловому сектору, магазинах, аптеках та іншій міській інфраструктурі.

Генерал-лейтенант Ігор Романенко розповів, наскільки швидко ЗСУ зможуть відкинути росіян із Херсонської області, а особливо з її західних районів.

Тим часом російський опозиційний політик та гросмейстер Гаррі Каспаров озвучив справжню цифру мобілізованих, якою Кремль готовий пожертвувати заради успіхів на війні в Україні.

08:00 Одеська міськрада розкрила деталі ранкової атаки безпілотників-"шахідів" на Одесу. "Приліт" справді був, зараз у постраждалому адмінбудівлі намагаються загасити вогонь. Людських жертв немає.

Вибухи в Одесі 25.09.2022

Також з'явилися перші подробиці нічних вибухів у Миколаєві. Як повідомив мер Олександр Сєнкевич, росіяни знову поцілили по житловому будинку.

07:00 Генштаб ЗСУ повідомляє, що росіяни атакували Соледар, Вимку, Курдюмівку, Зайцеву, Новомихайлівку та Первомайське. Українська авіація завдала 26 ударів. Серед уражених цілей — два склади з боєприпасами, три системи ракетних військ та артилерії, включаючи "Ураган" та інші. Контрнаступ ЗСУ тим часом продовжується — актуальні карти боїв вже на "Телеграфі".

Дані Генштабу ЗСУ
Дані Генштабу ЗСУ

Вранці ворог також атакував Одесу безпілотниками "Шахідами". Є прильоти.

Вибух в Одесі
Дим над Одесою

05:00 Україна повертатиме своїх людей – представник ГУР в ефірі телемарафону.

03:30 КНДР запустила балістичну ракету у бік Японського моря.

03:00 ЗСУ знищили на Півдні 57 окупантів, а також велику кількість військової техніки ворога.

01:00 Російський ворог завдав нового ракетного удару по Запоріжжю, у місті чути вибухи.

00:00 5,5 мільйона українців можна буде мобілізувати, заявив радник Офісу президента Олексій Арестович.

Усіх українських студентів можуть призвати до армії, заявив Арестович, говорячи про можливість виїзду студентів за кордон.

З даними за 22 вересня можна ознайомитись у матеріалі: "Війна — день 211: ЗСУ б’ють окупантів на фронті, визволення героїв Азовсталі".

Про те, що відбувалося 23 вересня, можна прочитати у трансляції: "Війна — день 212: ЗСУ тиснуть росіян на сході, окупанти розпочали "референдум".

Нагадаємо, інформація за 24 вересня доступна у зведенні: "Війна — день 213: ЗСУ звільняють Україну, "референдуми" під дулами автоматів".