"Росіянам вдалося неможливе": Філатов видав зворушливу промову про Кривий Ріг

Читать на русском
Автор
30141
Дніпро та Кривий Ріг багато років конкурували, проте цей час минув
Дніпро та Кривий Ріг багато років конкурували, проте цей час минув. Фото telegraf.com.ua

Агресія росії згуртувала міста після багатьох років розбіжностей

У Дніпра та Кривого Рогу історично склалися непрості конкуруючі відносини, проте російська агресія проти України об’єднала ці великі міста Дніпропетровщини, як і їх очільників.

Після потужного удару по Кривому Розі такий пост опублікував міський голова Дніпра Борис Філатов.

Він нагадав, що Кривий Ріг, — друге за величиною місто Дніпропетровської області, зі своєю потужною промисловістю, і там часто дивувалися, чому мають підпорядковуватися обласному центру, тоді як у Дніпрі у відповідь з побоюванням дивилися на криворізьких "вискочок", які ще і лізли в їхні справи.

"Десятиліттями і більше ми борсалися в безглуздій дихотомії наших відносин", — наголосив Філатов.

За його словами, ця ірраціональна конкуренція між містами призвела і до багаторічного з’ясування стосунків між ним самим та теперішнім мером Кривого Рогу Олександром Вілкулом.

Однак з 25 лютого, після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, все змінилося, і вони стали регулярно телефонувати в готовності допомогти один одному.

"Росіянам вдалося неможливе. Не просто зробити нас єдиною країною. Вони навіть змусили дніпрян зазирнути в себе і зрозуміти, що, виявляється, ми завжди ніжно і без жодних сумнівів любили та поважали Кривий Ріг", — підсумував Філатов.

Нагадаємо, що напередодні росіяни вдарили ракетами "Кинжал" та "Іскандер" по дамбі та водоводу у Кривому Розі, через що вода в річці Інгулець стала стрімко підніматися, багато районів залишилися без води, а деяких жителів довелося евакуювати.

Як повідомляв "Телеграф", для усунення наслідків ракетного удару по Кривому Розі довелося ще двічі підривати дамбу.