У Чернігові на виставці боєприпасів стався вибух, поранено дітей: що відомо (оновлено)

Читать на русском
Автор
9968
Вибух у Чернігові
Вибух у Чернігові

Повідомляється про вибух гранатометного снаряда

У Чернігові на виставці снарядів сталася НП. Четверо дітей отримали травми через детонацію гранатометного снаряда.

Як повідомляє "Суспільне", вибух стався 3 вересня близько 13:30 біля художнього музею в історичній частині міста, на Валу, де відбувалася виставка зброї та боєприпасів.

Згідно з попередньою інформацією, 10-річний хлопчик тримав у руках гранатомет і натиснув на курок, внаслідок чого він спрацював. Хлопчик та його 12-річний брат отримали травми та були доставлені до травмпункту, де їх разом із мамою оглядають лікарі.

Ще одна дитина потрапила до реанімації. На місці працюють рятувальники, поліцейські та лікарі.

Причини спрацьовування гранатомета встановлюються працівниками компетентних органів.

Той самий гранатомет. Фото: Суспільне

Пізніше з'явився коментар голови Чернігівської облдержадміністрації В'ячеслава Чауса. Він підтвердив, що поранено троє дітей, одна дитина у важкому стані.

"На заході, що передбачав інтерактив для дітей, чомусь була і експозиція з бойовою зброєю, яка спрацювала. Троє дітей постраждали. Зокрема дворічний хлопчик перебуває в тяжкому стані. Усім надається вся необхідна кваліфікована медична допомога. Наразі триває обстеження місця подій та з'ясування походження небезпечних експонатів. На місці працюють слідчі. Винні будуть покарані", — написав він.

Ще пізніше стало відомо, що прокуратура відкрила справу. Також стало відомо, що поранено 5 осіб.

"За даними слідства, 3 вересня 2022 року у Чернігові під час проведення виставки зброї військовослужбовці тероборони показували цивільному населенню зброю та боєприпаси, і під час цього один з боєприпасів здетонував. У результаті цього було травмовано п’ятеро осіб, серед них — четверо дітей віком від 2 до 12 років. Наразі потерпілі перебувають у лікарні з тілесними ушкодженнями різних ступенів тяжкості. Триває огляд місця події, допит свідків, вилучення зброї та боєприпасів, вирішується питання щодо затримання причетних до злочину осіб у порядку ст. 208 КПК України та повідомлення їм про підозру", — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, 3 вересня російські окупанти завдали ударів по Миколаївській області з артилерії та авіації. Внаслідок обстрілів у самому Миколаєві двоє людей отримали травми, ще про чотирьох поранених повідомили у Березнегуватому. Крім того, обстріли окупантів забрали життя 8-річного хлопчика.