Війна — день 184: ядерний терор рф на ЗАЕС, окупантів б’ють на Донбасі

Читать на русском
Автор
8657
Війна в Україні — день 184-й
Війна в Україні — день 184-й. Фото Телеграф

Оперативно про головне 26 серпня

Більше півроку триває повномасштабне вторгнення рф в Україну. Українські захисники по всій лінії фронту відбивають атаки окупантів, темп наступу яких на Донбасі помітно знизився за рахунок ефективної роботи ЗСУ по ворожих тилах. Через провали на фронті росіяни використовують тактику залякування. У справу йде ракетний терор, а також ядерні погрози рф, дії якої призвели до повного відключення Запорізької АЕС від енергомережі. Ця ситуація загрожує вибухом, якщо подача електроенергії на станцію не відновиться. У США закликали росію залишити ЗАЕС і демілітаризувати область навколо стратегічного об’єкта. У рф цинічно звинувачують у всьому Київ.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 26 серпня, а більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

21:00 Інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) мають намір на початку наступного тижня відвідати Запорізьку АЕС. Про це повідомила газета Wall Street Journal із посиланням на джерела.

20:00 Чому не в росії? Одіозного українського нардепа Юрія Бойка було помічено в Європі.

19:00 Готуються до ядерної катастрофи? Окупанти завезли до Мелітополя 10 хімлабораторій.

18:00 ЗСУ поцілили Дар’ївський міст через річку Інгулець на Херсонщині, в результаті чого його експлуатація була зупинена. Про це офіційно повідомляє Оперативне командування "Південь".

Ппідозру у держзраді отримав один з керівників військового навчального підрозділу СБУ. Посадовця підозрюють у тому, що він агітував підлеглих перейти на бік ворога. Джерела "Телеграфу" у Службі безпеки України зазначили, що мова йде про Юрія Рябуху.

17:00 Ще одного колаборанта знищено: у Бердянську підірвали "заступника голови ДАІ".

16:00 Представники Соціал-демократичної партії Німеччини, які закликають припинити постачати Україні важке озброєння, мають відвідати Бучу, де російська армія чинила звірства. Про це радник глави Офісу президента Михайло Подоляк написав у Twitter.

15:00 Підозру від СБУ тримав рамзан кадиров та два його найближчі поплічники — данііл мартинов та хусейн межидов.

З'явилося повідомлення Енергоатома: "Запорізька атомна електростанція підключена до мережі та виробляє електроенергію для потреб України. Сьогодні, 26 серпня 2022 року, о 14:04 один із зупинених вчора енергоблоків ЗАЕС під’єднано до енергомережі, триває набір потужності. Зауважень до роботи обладнання і систем безпеки немає".

14:00 лукашенко, який раніше анонсував модернізацію військової авіації країни під здатність нести ядерні боєголовки, заявив, що процес такої модернізації завершено.

13:00 Колаборанти заявляють, що українська сторона "перебила останню, четверту лінію передачі із Запорізької АЕС в Україну", можливості постачати електроенергію туди немає. "Подача електроенергії із Запорізької АЕС в Україну на даний момент не здійснюється", — заявив запорізький колаборант рогов.

Російські ЗМІ пишуть, що "референдуми про приєднання до росії" можуть відбутися на захоплених українських територіях Донбасу 14 вересня. Співрозмовники видання "Верстка" наголошують, що голосування на інших окупованих територіях (у Херсонській та Запорізькій областях) поки що не очікується. Раніше ватажок бойовиків "днр" пушилін заявляв, що "референдуму" не буде, поки війська окупантів не вийдуть на кордони Донецької областію

12:00 Мінус 200 росіян-"ВДВшників": у Кадіївці "прилетіло" до готелю, де з 2014 року базувалися окупанти, повідомив голова Луганської області Сергій Гайдай.

11:00 У США показали, де і як росіяни мучать українців: з'явилась карта фільтраційних таборів Донеччини.

10:20 Втрати росії в Україні на сьогодні:

Втрати росії в Україні 26.08.2022
Втрати росії в Україні 26.08.2022

08:20 Німеччина не постачатиме Україні зброю, якою можна обстрілювати територію росії, аби російсько-українська війна не переросла у "зовсім інший конфлікт", — Шольц.

Держдеп США закликав росію припинити заходи з фільтрації та насильницької депортації українців.

06:55 Кілька важливих новин на ранок:

  • Військово-морські сили втратили у війні проти росії патрульний катер Слов'янськ та рейдовий тральщик Генічеськ, — за них вже помстилися;
  • з початку поточного тижня українські військові знищили сім складів з боєприпасами російської армії;
  • через шторм росія різко зменшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі;
  • у п’ятий змагальний день на Іграх воїнів у США українські оборонці здобули шість медалей з легкої атлетики;
  • адміністрація Байдена має намір в найближчі тижні дати назву військовій місії з підтримки України та призначити генерала, який відповідатиме за тренування в її рамках.

05:00 росія несе відповідальність за атаки на ЗАЕС та об'єкти навколо неї – Інститут вивчення війни.

03:00 ЗСУ знищили вузол зв'язку та вдарили по засобам ППО ворога, — ОК "Південь".

01:00 Окупанти випустили понад 100 боєприпасів по Сумщині.

00:00 Міністерство закордонних справ України запросило апостольського нунція в Україні архієпископа Вісвальдаса Кульбокаса для повідомлення йому про розчарування щодо висловлювання Папи Римського про загиблу на території росії росіянку Дар’ю Дугіну.

Про події 23 серпня можна дізнатися у зведенні: "Війна — день 181: посилення обстрілів та удар по "адміністрації" пушиліна в Донецьку".

Нагадаємо, інформація за 24 серпня доступна в онлайні дня: "Півроку війни: Україна відзначає День Незалежності під обстрілами та атаками росіян".

Про те, що відбувалося 25 серпня, можна прочитати у матеріалі: "Війна — день 183: росія посилила ракетний терор України через провали на фронті".