Війна — день 179: росіяни намагаються тиснути на Донбасі, а в Криму чути все більше вибухів

Читать на русском
Автор
11230
Повномасштабна війна триває вже 179 днів
Повномасштабна війна триває вже 179 днів

Оперативно про головне 21 серпня

Повномасштабне вторгнення російської армії до України триває вже 179 днів. Окупанти не залишають спроби продавити лінію оборони українських захисників на сході країни, а також обстрілюють мирні міста, яким не пощастило опинитися в радіусі поразки російських ракет. Проте з кожним днем посилюються й удари ЗСУ у відповідь, при цьому в останні дні особливо добре це помітно в окупованому Криму, де чують все більше вибухів і пострілів ППО.

У цій трансляції "Телеграф" розповідає про головні події, які відбулися в Україні та світі 21 серпня, а більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 У тимчасово окупованому Мелітополі (Запорізька обл.) партизани підрізали російського окупанта за спробу зґвалтувати неповнолітню, повідомив мер Іван Федоров.

22:00 В окупованому Криму лунають вибухи, у багатьох районах росіяни по чомусь стріляють у повітря. Також повідомляють про вибух в районі Ніхамовського училища в Севастополі.

21:00 Біля берегів Одеської області знищили другу за добу дріфуючу якірну міну, повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

20:00 Повідомляють про серію вибухів в окупованій Новій Каховці Херсонської області.

Велика партія з 25 тис. таблеток йодиту калію для захисту людей від радіоактивного забруднення доставлена в окупований російськими військами Енергодар Запорізької області, де розташована Запорізька атомна електростанція, повідомив мер міста Дмитро Орлов.

19:00 Повітряний простір у низці південно-західних областей росії, у тому числі тих, що межують з Україною, частково закрито з 22 по 25 серпня, повідомляє Генштаб Збройних сил України.

18:00 Вибухи чути у Євпаторії в окупованому Криму, повідомляють місцеві телеграм-канали.

17:00 В Україні запроваджують нові сигнали сповіщення про небезпеку. Вони відрізнятимуться від звичної сирени.

16:00 З кожних 20 ракет, якими росія обстрілює Україну, лише 1 летить у військовий об'єкт, 19 – по цивільній інфраструктурі та житловим будинкам, зазначають у СБУ.

15:00 21 серпня, з 12.00 до 13.00 години, у небі над на Херсонщиною, зенітними ракетними підрозділами повітряного командування "Південь" було виявлено та знищено одразу три безпілотні літальні апарати оперативно-тактичного рівня (імовірно "Орлан-10"), якими ворог намагався проводити повітряну розвідку та коригував вогонь артилерії.

росія все ж може застосувати ядерну зброю у разі успішного контрнаступу ЗСУ і вдарити нею по тому підрозділу, який вестиме наступальні дії, — висловився в інтерв'ю ВВС генерал сер Річард Берронс.

14:00 З портів Одеської області в рамках Чорноморської зернової ініціативи вийшли ще 4 судна із зерном, — два з Чорноморську, один з Одеси, і ще один з Південного.

13:20 Ватажок бойовиків "днр" деніс пушилін і представниця мзс рф марія захарова заговорили про можливу причетність України до підриву авто доньки Дугіна в Підмосков'ї, — Подоляк цю інформацію спростовує.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький закликає не ігнорувати сигнали тривоги аж три дні – з 23 по 25 серпня – у зв'язку з можливими провокаціями та ракетними ударами рф.

12:00 На День Незалежності України 24 серпня російські окупанти можуть вдатися до серйозних провокацій і навіть ракетних ударів по містах, зокрема по Києву, – радник голови ОП Михайло Подоляк.

10:45 росія втратила на сьогодні вже понад 45 тисяч людей в Україні:

Втрати росії в Україні 21.08.2022
Втрати росії в Україні 21.08.2022

09:40 Внаслідок ракетного удару по агропідприємству в Одеському районі знищено склади з пшеницею, зібраною цього року. У довколишніх багатоквартирних будинках пошкоджено стелі, вікна та дахи — Одеська РДА.

09:00 Миколаїв: близько 01:00 ворог вдарив ракетами С-300, серед іншого було влучання на території підприємства, попередньо ніхто не постраждав.

08:45 Близько 22:50 20 серпня у власній квартирі у Кропивницькому було знайдено мертвим голову СБУ по Кіровоградській області Олександра Наконечного. Попередньо він скоїв самогубство за допомогою нагородного пістолета, тіло знайшла дружина. Про це повідомляють джерела "Телеграфу".

Харківщина: у Харкові ніч пройшла тихо, ракетний удар з Бєлгорода було завдано по Рогані та Докучаєвському, потраждали дві людини.

08:25 Одещина: всього вночі ворог випустив п'ять ракет типу "Калібр", дві з них збили, ще три поцілили в одне з сільськогосподарських підприємств Одеського району. Є влучання в зерносховище, без подальшого горіння. Поранених немає.

Дніпропетровщина: Нікопольський район протягом ночі обстріляли п‘ять разів, під ударом опинилися Нікополь, Марганецька та Мирівська громада, пошкоджені житлові будинки, машини, лінії електропередач, газогін і водопровід, промислове підприємство; у Криворізькому районі обстріляли Апостолівську та Зеленодольську громаду. Попередньо без жертв.

07:30 Близько 03.00 години, зенітним ракетним підрозділом повітряного командування "Південь" над морем знищено дві крилаті ракети типу "Калібр", які окупанти випустили саме з акваторії Чорного моря, — ОК "Південь".

У Харкові продовжили комендантську годину, — з 22 серпня вона діятиме з 19:00 до 7:00 наступного дня. На День Незалежності її скорочувати не будуть.

06:40 Кілька важливих новин на ранок:

  • вночі чули вибухи в морі неподалік від Алупки в Криму;
  • росіяни можуть відволікти частину сил від лінії фронту, щоб захистити Крим, — експерти американського Інституту вивчення війни;
  • рф збільшила до 15 одиниць своє корабельне угрупування в Чорному морі, напоготові два надводні і один підводний ракетоносій із сумарним залпом 20 ракет "Калібр" та два великі десантні кораблі, — ОК "Південь";
  • на Херсонщині окупанти погрожують забирати житло та бізнес у випадку відмови віддати дітей на навчання в захоплені школи та "переоформити" бізнес в окупаційній "податковій".

04:00 В Одесі пролунали вибухи: оголошено повітряну тривогу

01:15 У Миколаєві чути потужні вибухи.

00:20 У Харкові під час повітряної тривоги пролунали вибухи.

00:00 Минулої доби ЗСУ знищили 2 склади з боєприпасами та 2 бази російських окупантів, повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Нагадаємо, про те, що відбувалося 18 серпня, можна прочитати в матеріалі: "Війна — день 176: росіяни тиснуть на Донбасі та продовжують "прасувати" мирні міста ракетами".

Про події за 19 серпня читайте у матеріалі: "Війна — день 177: хіт-парад "бавовни" та бої на Донбасі".

А інформація за 20 серпня доступна у трансляції: "Війна — день 178: ЗСУ посилюють удари, а у росіян паніка через вибухи".