Шторм вирує, але російські кораблі залишаються: що зараз відбувається у Чорному морі

Читать на русском
Автор
7155
Підібратися до небезпечної для України зони росіянам заважають погодні умови
Підібратися до небезпечної для України зони росіянам заважають погодні умови

Загарбники поки що не збираються повністю покинути акваторію Чорного моря

Російські окупанти продовжують маневрувати в акваторії Чорного моря. Через бурхливий шторм і, ймовірно, підвищену мінну активність більшість суден ворожого флоту перемістили в ракетно-безпечні (для українців) райони. Однак загальна кількість кораблів продовжує тиснути психологічно — їх 13, і два з них є носіями крилатих ракет.

Про те, що відбувається в дорученому ним регіоні, розповіли у свіжому зведенні представники оперативного командування "Південь". За словами військовослужбовців, загалом ситуація залишається складною та напруженою, але ЗСУ продовжують тримати її під контролем.

Чорноморський флот у своїй більшості перемістився до південного та південно-західного узбережжя Криму. Ця зона вважається безпечною у плані випуску "Калібрів" саме з кораблів, адже снаряди не покриють потрібної відстані, впавши в море раніше.

Проте загроза ракетних ударів — наприклад, із Криму чи Каспійського моря — продовжує бути дуже серйозною. У Чорному морі залишається 13 російських катерів і кораблів. Два з них несуть ракети, ще три — десант.

Військові попередили про те, що через бурхливий шторм є ймовірність збільшення мінної небезпеки. Тому слід пам’ятати, що заходити до морських вод на південному узбережжі України поки що є дуже небезпечним для здоров’я.

Додамо, що минулої доби нашим захисникам на південному напрямку вдалося знищити два десятки росіян, два танки Т-72, гаубицю марки "Мста-Б" та кілька одиниць автомобільної техніки. ЗСУ завдавали прицільних ударів по скупченню ворожої техніки, а також опорних пунктах росіян.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав подробиці недавнього вибуху в Севастополі, через який окупанти скасували святкування Дня ВМФ рф. Росіяни заявили про атаку українського безпілотника на штаб їхніх військових, проте в цю версію повірили навіть їхні співвітчизники.