Залежить доля Херсона та Кривого Рогу: які ще мости треба підірвати на півдні

Читать на русском
Автор
5246
ЗСУ завдали потужного удару по важливому для росіян об'єкту
ЗСУ завдали потужного удару по важливому для росіян об'єкту

Експерт пояснив, доля яких міст залежить від підриву переправ на півдні країни

В Україні не втомлюються обговорювати тему щодо підриву українськими Збройними силами одного з головних логістичних об'єктів кривавої армії росії — Антонівського мосту, розташованому на території тимчасово окупованої Херсонщини. Проте він може бути не єдиною ціллю ЗСУ, від дієздатності якої залежить подальша доля двох українських міст — Херсону та Кривого Рогу.

Відповідну інформацію спеціально для "Телеграфу" повідомив колишній спікер Генерального штабу Збройних сил України, військовий експерт Влад Волошин, коментуючи підрив одного зі стратегічних об'єктів тимчасово окупованого Херсона — Антонівському мосту.

За словами експерта, ще одним вкрай важливим стратегічним об'єктом для російських військ є ще переправа через річку Дніпро по дамбі, котра знаходиться у місті Нова Каховка. Також не менш ваговим є і міст через річку Інгулець, розташований неподалік селища Дар'ївка.

"Інгулецький міст українські військовослужбовці також намагаються знищити. І Херсонське, і Криворізьке угруповання військ противника залежать від того, чи існуватимуть ці мости", – наголошує експерт.

Волошин також додав, що в результаті ударів українських Збройних сил по Антонівському мосту, російський ворог противник не полишає спроб збудувати понтонні переправи як поблизу Херсона, так і в районі Дар'ївки. Головною метою противника є можливість перекидання своїх сил, а також для того, аби залишити шлях для ймовірного відступу, при умові, що ситуація складеться на користь українців.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що знищення одного з головних логістичних об'єктів Херсонщини спровокувало потік погроз з боку росіян щодо розширення зони так званої "спецоперації" аж до української Одеси.

Також нагадаємо, як виглядає Антонівський міст після удару ЗСУ, пошкодження якого тривалий час не визнавали окупанти.