Шольц оцінив ймовірність переговорів України та рф: "росія вірить у продиктований мир"

Читать на русском
Автор
7068
Канцлер Німеччини Олаф Шольц
Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Німецький політик заявив, що буде й надалі підтримувати Україну

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, який нещодавно був в Україні з офіційним візитом, не бачить перспективи мирних переговорів України з росією.

Як передає німецьке видання Der Tagesspiegel, позиція ФРН стосовно російської влади залишатиметься незмінною, поки путін не визнає свого провалу.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

"Ми далекі від переговорів між росією та Україною. росія вірить у продиктований мир. Ми маємо продовжувати підтримувати Україну, зокрема великою кількістю зброї", — заявив німецький канцлер.

Він додав, що позиція Німеччини стосовно росії залишатиметься жорсткою й країна буде неухильно дотримуватися взятого курсу — вводити санкції, постачати Україні зброю й фінансово підтримувати нашу країну.

"Доки Путін нарешті не визнає свого колосального прорахунку", — зазначив Шольц.

Канцлер Німеччини підтвердив той факт, що німецькі артилерійські установки Panzerhaubitz 2000 зараз перебувають в Україні. Й надалі наша країна отримає зброю, потрібну їй для захисту від Росії.

"Україна отримує зброю, яка їй особливо потрібна на нинішньому етапі війни. Німеччина постачає зброю — "сьогодні й у майбутньому", — сказав Шольц.

За його словами, окрім Panzerhaubitze 2000 Україна також отримає системи залпового вогню MARS-2, зенітні самохідні установки Gepard та IRIS-T. Всі три види озброєння — це далекобійна та дуже точна артилерія, про яку просила Україна.

Німецький політик резюмував, що партнерство з імперіалістичною путінською Росією немислиме в найближчому майбутньому.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що говорили Макрон, Шольц, Драгі та Йоганніс під час офіційного візиту в Україну.