Пішов молодим та величним: у Львові провели в останню путь загиблого на передовій військового (фото)

Читать на русском
Автор
7486
Попрощатися з героєм прийшло багато містян та гостей Львова
Попрощатися з героєм прийшло багато містян та гостей Львова

У боях з російським ворогом із життям прощаються найкращі українці

У вівторок, 20 червня, десятки жителів міста Лева прийшли провести в останній путь загиблого від мінометного обстрілу під Донецьком ветерана АТО, пластуна та мандрівника Артемія Димида.

Сумну звістку про загибель воїна на своїй сторінці в соцмережі повідомила його мати. А світлини з церемонії прощання з героєм у своєму Телеграм-каналі оприлюднив міський голова Львова Андрій Садовий.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

Тих, хто прийшов прощатися з героєм, просили не купувати квітів і вінків

"Львів прощається з Героєм Артемієм Димидом. Такі люди тримають над нами небо. Молоді, але настільки величні. Артемій буде жити вічно у спогадах і усмішках друзів та рідних. Не забудемо!", — йдеться в тексті публікації.

Церемонія прощання з Артемієм Димидом відбулась 21 червня
Десятки людей проводжали Артемія в останню путь

Як розповідають побратими загиблого героя по "Пласту", молодик був дуже активною, безстрашною та життєрадісною людиною. Артемія із позивним "Курка" згадують як відчайдуха, який був палким патріотом Батьківщини.

"Не було виду спорту, в якому Курка себе не спробував. Його життя було суцільною пригодою: він захоплювався військовим пластуванням, стрибками з парашутом, мандрівництвом", – пишуть на сторінці ГО "Пласт Львів".

Артемій Димид загинув від мінометного обстрілу
Відчай, який неможливо описати словами, спостерігався на обличчях кожного
У Львові попрощалися з мандривником і пластуном, загиблим на фронті
Побратими з "Пласту" також прийшли на похорон мандрівника

Варто відзначити, що усіх, хто прийшов попрощатися з воїном-героєм, закликали не купувати вінків і квітів, а зробити благодійну пожертву. Гроші планують направити на створення стипендійного фонду УКУ імені Артемія. На рахунок цього фонду можна буде робити пожертви на його честь.

Похорон Артемія Димида
Через жалобну музику оркестру, яка супроводжувала церемонію, важко було втримати сльози

Раніше "Телеграф" повідомляв, як у столиці попрощалися із загиблим на сході країни активістом Романом Ратушним. Громадський діяч і військовослужбовець, якого знало чимало українців, загинув у боях з окупантами під Ізюмом