Ранок у Миколаєві розпочався з "прильотів", над містом клуби чорного диму (фото, відео)

Читати російською
Автор

На півдні України лунала повітряна тривога

Окупанти не зупиняються і продовжують обстрілювати південь України щоранку. Напередодні в Одесі пролунало кілька вибухів, у вівторок під прицілом російського ворога опинився Миколаїв.

Вибухи в областному центрі підтвердив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич. Місцеві паблики в телеграмах повідомляють про звуки вибухів, називають мінімум три. Наголошується, що чули їх ще до оголошення тривоги.

Місцевим мешканцям вдалося записати на відео звуки "прильотів".

Над містом піднімається стовп диму, попередньо з боку Корабельного району.

Хмара диму над Миколаївом

За попередніми даними, "вильоти" йдуть з боку окупованого Херсона. Зазначимо, що перші повідомлення про вибухи надійшли близько 8:15, тоді як тривогу було оголошено о 8:55. Станом на 9 ранку тривогу також оголошено у сусідній Одеській та Запорізькій області.

Напередодні вночі у регіоні також було голосно. Ворог завдав авіаційного ракетного удару в районі Очакова та села Куцуруб. Це були чотири ракети з винищувача та одна ракета "Онікс" з берегового ракетного комплексу, які влучили в сільськогосподарські угіддя.

Раніше "Телеграф" писав, що згідно з картами бойових дій росія на півдні посилила обстріли, перейшовши в оборону від українських контрнаступальних дій.