Ветеран морської піхоти США зник безвісти в Україні — CNN

Читать на русском
Автор
У зниклого Курпасі 20-річний військовий досвід
У зниклого Курпасі 20-річний військовий досвід

Американець хотів допомогти українському народу захиститися від вторгнення рф

Слідом за новиною про двох полонених росіянами американських добровольців на війні в Україні іноземні ЗМІ опублікували інформацію про зникнення безвісти третього. Ним став морпіх-ветеран Греді Курпасі, якого рідні чули востаннє ще у квітні.

Інформацію про військовослужбовця роздобув телеканал CNN. Інтерес до його особи виявився після того, як в американському держдепартаменті заявили про зниклого добровольця на території України.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

Факт зникнення Курпасі підтверджує його дружина, з якою змогли зв’язатися журналісти. Вона зазначає, що востаннє отримувала хоч якусь звістку від чоловіка 23-24 квітня. Після цього він зник із інфорполя і більше не дзвонив.

Греді Курпасі
Греді Курпасі

Греді Курпасі має 20-річний стаж військової служби у морській піхоті Сполучених Штатів. У листопаді 2021 року він вийшов у відставку, але надовго вдома не затримався. Коли почалося повномасштабне вторгнення росії в Україну, він вирішив піти на фронт іноземним добровольцем.

При цьому його друзі кажуть, що сам Курпасі не надто уявляв себе безпосередньо на передовій. Однак він має певний набір навичок, який сприяє виживанню в складних бойових ситуаціях.

Чи перебуває Курпасі в полоні або отримав смертельне поранення, поки невідомо.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що у статусі військовополонених перебувають одразу три іноземні військові — двоє британців і один марокканець. Їм присудили смертну кару у т.зв. "ДНР", давши місяць на подання апеляції.

Наразі активно почалися розмови про можливий обмін бійців на проросійського політика Віктора Медведчука.