Російський солдат зізнався, що багатоповерхівки у Харкові знищували умисно (відео)

Читать на русском
Автор
5535
Окупанти нещадно били по житлових кварталах Харкова
Окупанти нещадно били по житлових кварталах Харкова. Фото Колаж "Телеграфу"

Армія РФ била по будинках реактивною артилерією

Російські окупанти умисно обстрілювали житлові квартали та будинки Харкова з "Градів" та "Ураганів", а багатоповерхівки взагалі ставали для росіян головними мішенями.

Як передає Держспецзв'язку, про це розповів полонений окупант під час допиту в СБУ.

Чому росії не виграти війну проти України?

Зазначається, що росіянина взяли у полон під час звільнення селища Циркуни у передмісті Харкова. Він виявився командиром відділення 25-ї артилерійської бригади. Під час допиту ворожий солдат розповів, що головною мішенню російських реактивних дивізіонів ставали саме будинки Харкова — окупанти умисне стріляли по цивільних об'єктах.

"Я сам спостерігав, що реактивні дивізіони кладуть по 16-поверхівках, житлових будинках Харкова", — повідомив російський артилерист.

У Держспецзв'язку зазначають, що на Північній Салтівці — мікрорайон Харкова, який знаходиться найближче до Циркунів — майже кожна з 16-поверхівок зазнала руйнувань внаслідок обстрілів російських окупантів. З початку війни ця частина Харкова майже щоденно обстрілювалася з ворожих "Градів" та "Ураганів".

Джерело: Служба безпеки України

Нагадаємо, що у Харкові на Північній Салтівці нещодавно побував і кореспондент "Телеграфу". Як живе і виглядає один із найбільш зруйнованих війною районів — можна подивитися у нашому ексклюзивному фоторепортажі.

Також ми показували, якою є ситуація в окремих населених пунктах Харківської області.