Росіяни зводять укріплення на частині захоплених територій: в Генштабі повідомили, де саме

Читать на русском
Автор
1665
Росіяни обстрілюють міста України. На фото - Гуляйполе
Росіяни обстрілюють міста України. На фото - Гуляйполе. Фото https://t.me/zoda_gov_ua

Окупанти намагаються облаштувати оборону

Поки південь України, включно із Запоріжжям, потерпає від ракетних обстрілів росіян, вони намагаються зберегти раніше захоплені території.

Про це розповідає Генштаб Збройних сил України в ранковому зведенні.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

На цьому напрямку зафіксували підготовку до зведення багатоешелонованої оборони на тимчасово захоплених територіях. Відзначимо, що такий вид фортифікації включає зазвичай в себе не тільки розгалужену мережу траншей та окопів, а й залучає важку техніку, протитанкові їжаки та інші засоби захисту.

Тим часом обласна військова адміністрація повідомляє, що на околицях села Орлянка окупанти риють окопи, як і біля місцевої церкви. Грунтову дорогу на Златопіль перекрили, окопалися біля кам'яного знаку "Дніпрорудне". Є дані, що танки та БТР російські військові ховають у зведених капонірах.

Тим часом у Пологівському районі ворог намагався облаштувати польовий склад боєкомплекту з великим запасом снарядів до танків та артилерії. Там спалахнула пожежа, завдяки українським захисникам.

Карта окупації у Запорізькій області
Частина області - окупована, ворог націлився на Оріхів/ Мапа DeepState

Раніше також відзначалося, що ворог готується до оборони на теренах Херсонської області.

Що ж до фронті на сході України, то там "гаряче". На Слов’янському напрямку російські окупанти обстрілюють цивільну та військову інфраструктуру у районах Довгенького, Долини та Гусарівки.

При атаках на Донецькому і Таврійському напрямках росіяни поливали українських захисників вогнем з мінометів, артилерії, реактивних систем залпового вогню. Вони намагаються не тільки завдати максимальних втрат, а й виснажити українських воїнів та зруйнувати фортифікаційні споруди.

Безуспішно ворог намагався покращити своє тактичне положення поблизу Комишувахи, Красногорівки, Новомихайлівки, Костянтинівки, Побєди.

Карта бойових дій Донецьк 14.05.2022
З Донецького боку також намагаються атакувати / Мапа DeepState

Як раніше повідомляв "Телеграф", згідно з картами бойових дій російські війська відступають від Харкова все далі, а от на Донеччині, Луганщині та Запоріжжі проявляють активність.

Експерти вважають, що росія намагатиметься втримати раніше окуповані території і аби путін міг втримати лице намагатиметься шукати "політичні рішення" через третю сторону.