Зеленський зробив резонансну заяву про деблокаду Маріуполя

Читать на русском
Автор
12322
Окупанти майже повністю знищили Маріуполь
Окупанти майже повністю знищили Маріуполь. Фото facebook.com/mariupolrada.gov.ua

Зеленський не виключає військовий шлях деокупації міста.

Президент України Володимир Зеленський не відкидає, що деблокада напівзруйнованого Маріуполя може відбутися військовим шляхом. Однак для цього знадобиться набагато більше сил.

Така заява у четвер, 21 квітня, прозвучала під час брифінгу президента України з прем’єр-міністрами Іспанії та Данії.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

"Є військовий шлях. До нього треба готуватися, і ми готуємось бути потужними, і тут потрібна допомога наших партнерів. Самим нам складно", — заявив президент України.

Не відкидає Зеленський й інший шлях вирішення питання з Маріуполем — мова про дипломатичний та гуманітарний, який можна здійснити швидко. За словами президента, Україна запропонувала росії багато варіантів обміну, як мінімум, поранених, через посередників. Однак, російська сторона відмовилася від пропозиції обміну в Маріуполі за формулою "поранених на поранених".

Нагадаємо, що Україна запропонувала провести у Маріуполі переговори щодо евакуації українських військовослужбовців та мирних жителів. Про готовність у будь-який час прибути в заблоковане місто заявили Михайло Подоляк та Давид Арахамія. Однак, Кремль на цю пропозицію не відреагував.

Тим часом кривавий диктатор володимир путін заявив, що штурмувати завод "Азовсталь" у Маріуполі, де ховаються наші захисники та мирні жителі, "недоцільно". При цьому він наказав заблокувати промислову зону міста, щоб туди ніхто не міг дістатися.