Не встигли вилетіти: росіяни знищили два українських літаки та вбили пілота у Мелітополі

Читать на русском
Автор
17615
Наслідки ракетного удару по Мелітопольській авіабазі
Наслідки ракетного удару по Мелітопольській авіабазі. Фото Колаж "Телеграфу"

Українські повітряні судна повинні були злітати для перебазування, але не встигли.

У перші дні наступу Росії на Україну українська авіація втратила два літаки на Мелітопольській авіабазі, яку використовувала 25-та бригада транспортної авіації. На жаль, не обійшлося без жертв.

Фотографії розбитих літаків лише на 43-й день війни з'явилися у розпорядженні Telegram-каналу "Двіщ".

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

"Знищено щонайменше два стратегічних літака Іл-76МД", — йдеться у повідомленні.

Водночас, джерело "Телеграфу" повідомило, що обидва літаки у день, коли їх знищили російські окупанти, повинні були злітати для перебазування. Один з пілотів українських повітряних суден під час атаки противника не вижив.

Варто зазначити, що у ніч вторгнення Росії в Україну, 24 лютого, більшість української авіації була піднята у повітря, але літаки Іл-76МД з Мелітопольської авіабази вилетіти не встигли.

Мелітополь бої - окупанти ракетними ударами знищили два літаки Іл-76МД, загинув пілот
Мелітополь бої - окупанти ракетними ударами знищили два літаки Іл-76МД, загинув пілот
Мелітополь бої - окупанти ракетними ударами знищили два літаки Іл-76МД, загинув пілот
  • Іл-76МД — важкий військово-транспортний літак, який вважається перший у світі реактивним стратегічним авіалайнером, що експортується. Версія МД має посилену конструкцію планера і шасі, а максимальна злітна маса збільшена до 190 тонн. Дальність польоту із навантаженням в 40 тонн збільшена до 4200 км. На цей літак є можливість втановити чотири додаткових пілони для підвішування авіабомб і радіомаяків.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у перші дні російсько-української війни Україна втратила унікальний, найбільший вантажний літак у світі Ан-225 "Мрія", який був представлений у єдиному екземплярі. Літак згорів у своєму ангарі ще в перші дні наступу росіян. Попри це завод "Антонов" не втрачає надії відновити "Мрію" за допомогою ще одного недобудованого літака цієї категорії, одна на це знадобиться від 700 мільйонів до 1 мільярда доларів.