Потрібне свіже м’ясо? росія почала відбір нових "вояк" окремих спеціальностей

Читати російською
Автор

Зазивають їх поки що не на "спецоперацію"

Через велику кількість втрат (близько 18 600 осіб) росія активізувала спробу поставити у свої війська "свіжих" солдатів. Ті військовозобов’язані, які були звільнені з військової служби після 2012 року, знову зацікавили воєнкомів рф.

Про це повідомляє Український Генштаб. Згідно з наявними даними, ті російські військові, раніше звільнені, які за фахом водії, механіки-водії, розвідники та молодші командири викликаються у військкомати.

Перевірені новини про війну і не тільки – шукайте у нашому Telegram

Офіційною причиною виклику називаються тримісячні військові збори. Проте зазначимо, що одним із популярних виправдань росвійськових, які потрапили в полон у перші тижні після вторгнення було, що нібито вони "їхали на навчання". Через це в росії підіймалась хвиля невдоволення тим, що за вбитих в Україні солдатів не виплачується допомога.

Також у Генштабі повідомили, що в окупованому росією регіоні Молдови — так званому Придністров’ї з росіянами проводять агітацію.

Бойові дії в Україні

Поки окупанти зосереджуються на підготовці наступу на сході України, активні бої йдуть у Слобожанському, Донецькому, Південнобузькому та Таврійському напрямах.

Слобожанське – росармія блокує Харків та продовжує артилерійські обстріли.

Донецький і Таврійський напрямок — обстріл Попасної, армія рф хоче завдати шкоди ЗСУ і відновити наступ на Рубіжне, Нижнє та Новобахмутівку. Прорвати українську оборону намагалися й біля Новотошківського.

Південнобузький напрямок – ворог намагається обороняти раніше зайняті території та проводить фільтраційні заходи на тимчасово окупованих частинах Херсонщини.

Раніше "Телеграф" публікував карти боїв в Україні на ранок сьомого квітня — аналітики сумніваються, що введені після відступу частини росії зможуть домогтися переваги на Донбасі. Також у рф є проблеми з морським десантом.