На півночі росіяни готують наступ на чотири міста

Читать на русском
Автор
35112
Окупанти не залишають спроб захоплення Києва
Окупанти не залишають спроб захоплення Києва

Російські окупанти продовжують спроби зведення переправ через річку Ірпінь, щоб з цього напряму дістатись Києва

Російські війська, які ведуть війну проти України вже 29-й день, перегруповуються і планують наступ на чотири українські міста. За даними джерела "Телеграф" у Міноборони, це Київ, Коростень, Житомир та Фастів.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

"Угруповання Східного ВО та повітряно-десантних військ здійснюють перегрупування та посилення, а також накопичення логістичних запасів для відновлення наступальних дій в операційному районі. У рамках цих заходів відзначено прибуття нової БТГр зі складу повітряно-десантних військ на станцію Хойники у Гомельській обл. Розглядаються такі варіанти наступу: на Київ, Коростень, Житомир та Фастів ”, — розповіли у Міноборони.

Також у відомстві розповіли, що російські окупанти продовжують спроби зведення переправ через річку Ірпінь, аби з цього напряму дістатись Києва.

"Водночас, у рамках підготовки наступу на Київ продовжуються заходи щодо наведення понтонно-мостових переправ через річку Ірпінь та об’єднання підрозділів противника, що закріпилися у містах Буча, Ірпінь, Гостомель з основними силами угруповання", — інформують у Міноборони.

Як повідомляв "Телеграф", за даними Генштабу, окупанти різко посилили авіацію над Україною.