Повідомлення про смерть солдатів рф з'являються тисячами: що виявили волонтери в мережі

Читать на русском
Автор
21836
Українські захисники продовжують знищувати окупантів з рф
Українські захисники продовжують знищувати окупантів з рф. Фото https://t1.ua/

Втрати російської армії, представники якої стали добривом для родючої української землі, вражають

Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти "InformNapalm" зафіксували суттєве збільшення поширення некрологів про нещодавню смерть військовослужбовців рф "у ході спецоперації" в Україні.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Цікавими спостереженнями щодо розповсюдження інформації про ліквідованих на території України російських нацистів представники "InformNapalm" поділилися у суботу, 19 березня, у своєму Telegram-каналі.

У тексті публікації зазначається, що, якщо в пошуковій системі соціальної мережі "ВКонтакте" вбити пошуковий запит "загинув у ході спецоперації", результати, м'яко кажучи, можуть шокувати, адже частота постінгу з новими некрологами в середньому становить 4 хвилини та охоплює переважну більшість регіонів російської федерації.

Скріншот з сомережі
Такі дані видає пошукова стрічка російської соцмережі після запиту "загинув в ході спецоперації"

Окрім цього, волонтери наголошують, що навіть ці приголомшливі показники є "неповними", а на підтвердження своїх даних усіх невіруючих та зацікавлених закликають переконатися самостійно:

"Хто має можливість включитися через VPN (з України) або за прямим посиланням, якщо ви за кордоном, — переконайтеся самі", — йдеться в тексті публікації.

Раніше "Телеграф" повідомляв, згідно з офіційними даними українських відомств, лави окупаційних військ зменшилися вже на 14400 солдатів та офіцерів.