Мінінфраструктури України вдалося створити антиросійську транспортну коаліцію: там уже 14 країн

Читать на русском
Автор
Гуманітарні вантажі продовжують прибувати до України
Гуманітарні вантажі продовжують прибувати до України

Низка країн ЄС звільнила українських перевізників від сплати користування дорогами своїх країн

У Міністерстві інфраструктури України заявляють про створення антиросійської транспортної коаліції. Йдеться насамперед про ті країни, які запровадили бездозвільний проїзд для перевізників гуманітарних вантажів в Україну, повідомили в пресслужбі МІУ.

"Уже 14 європейських країн запровадили бездозвільний проїзд для перевізників гуманітарних вантажів в Україну. Наразі це Польща, Словаччина, Австрія, Угорщина, Румунія, Німеччина, Італія, Литва, Латвія, Естонія, Словенія, Молдова, Чехія та Туреччина", — йдеться у повідомленні.

Бездозвільний проїзд передбачає звільнення українських перевізників від будь-яких додаткових умов, зокрема необхідності оформлення дозволів на міжнародні вантажні перевезення через вказані країни.

Низка країн ЄС звільнили українських перевізників від сплати за користування дорогами своїх країн.

У МІУ повідомили, що з 2 по 13 березня було надіслано 3 178 заявок на бездозвільний проїзд за гуманітарною допомогою до Республіки Польща або транзитом через її територію.

Крім того, Міністерство інфраструктури України сприяє спрощеному виїзду/вʼїзду водіїв вантажного транспорту, які здійснюють перевезення для потреб Збройних Сил України та гуманітарної допомоги. Це стосується як перевізників, які мають ліцензію на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень з використанням електронного кабінету перевізника системи "ШЛЯХ", так і водіїв будь-яких інших суб'єктів, які здійснюють вантажні перевезення.

З початку повномасштабної фази війни 3 809 водіїв вже перетнули державний кордон та повернулись з вантажем для потреб ЗСУ та гуманітарним вантажем.