Поляка, який вигадував шалені фейки для лукашенко-ТБ, знайшли повішеним

Читать на русском
Автор
9437
Еміль Чечко
Еміль Чечко. Фото blizko.by

Чечко вигадував для білоруського телебачення божевільні фейки про те, що нібито він особисто розстрілював по 20 мігрантів щодня на польсько-білоруському кордоні

У Мінську знайшли повішеним польського солдата Еміля Чечко, який утік у Білорусь, який складав божевільні фейки для лукашенко-тв.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram.

Про смерть чоловіка повідомила білоруська СК, пише blizko.by.

Незадовго до цього Чечко складав для білоруського телебачення божевільні фейки про те, що нібито він щодня особисто розстрілював приблизно по 20 мігрантів на польсько-білоруському кордоні. А за це командування нібито заохочувало польських солдатів пивом — купували по 6–8 банок. Також він заявляв, що нібито за його участі могло бути вбито від 200 до 700 людей. А для поховання тіл, за його словами, польські солдати нібито копали ями, кожна з яких могла вмістити 72 трупи.

Як повідомляв "Телеграф", раніше журналіст-розслідувач із Bellingcat Христо Грозєв повідомив про затримання заступника директора Росгвардії Романа Гаврилова. При цьому причина затримання незрозуміла, зазначає Грозєв: за словами одного джерела, його було затримано управлінням військової контррозвідки ФСБ за "витік військової інформації, що спричинив загибель людей", а два інших кажуть, що це було "марнотратство палива".