Черновецький виправдав агресію путіна в Україні: тепер у нього можуть забрати мільярди

Читать на русском
Автор
10227
Леонід Черновецький
Леонід Черновецький

Екс-мер Киева оскандалився заявами про війну в Україні

Колишній мер Києва Леонід Черновецький підтримав війну путіна в Україні, яка триває вже 15-й день.

Про це він заявив у Facebook.

За словами колишнього політика, росія бомбить лише військові об’єкти, щоб українці не стали "захоплювати Луганськ і Донецьк". Також Черновецький заявив, що путін не розв’язував війну в Україні, а бомбардування мирних українських міст він вважає "демонстрацією сили".

На його думку, українцям не треба брати зброю до рук та вірити ЗМІ. "Визнають кордони ("ЛДНР" — ред) — одразу все закінчиться. Тієї ж секунди. Це можна і потрібно було зробити 8 років тому замість бомбардувань цивільних об’єктів та залякування населення", — написав Черновецький.

У той час, коли в країнах ЄС, США та Великій Британії майно російських прихильників путіна заарештовується, настав час і українській владі подумати про те, щоб запровадити санкції та забрати майно Черновецького. А забирати є що, пише "Обозреватель".

Колишній політик уже багато років перебуває за межами України, зараз у Грузії. Він давно переписав усі свої українські активи на свого сина Степана, а його бізнесом керує колишній охоронець Володимир Кривко.

Що належить сім’ї Черновецького

Сервіси, в які інвестувала гроші сім’я Черновецького (за інформацією Forbes):

  • Busfor — онлайн-сервіс для пошуку квитків на автобуси;
  • Zakaz.ua – доставка продуктів із супермаркетів;
  • Megogo – медіасервіс для перегляду відео.

Крім того, Степан Черновецький інвестував гроші в цілу низку ЖК та бізнес-центрів. Деякі з них досі належать йому.

  • ЖК Комфорт Таун;
  • БЦ IQ BusinessCenter;
  • 101 Tower;
  • ЖК SvitloPark;
  • White Lines;
  • Edeldorf.

І це лише офіційні активи.

Нагадаємо, що Леонід Черновецький був мером Києва з 2006 по 2012 роки. Один зі співзасновників сумнозвісної "Партії регіонів". Черновецького підозрюють у незаконному будівництві вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві (ч. 2 ст. 364 КК України). 25 липня 2017 року Генеральна прокуратура України отримала дозвіл суду на затримання Черновецького з метою приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Ухиляється від слідства. У вересні 2017 року оголошено у розшук.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що проросійський депутат Юрій Бойко, член партії "ОПЗЖ" відмовився повторювати відомі фрази: "путін — ху*ло" та "російський військовий корабель — йди нах*й". Депутат пояснив це тим, що він не свариться.