Стала відома кількість російських окупантів, що здалися в полон — ЗМІ

Читать на русском
Автор
5870
Деякі підрозділи здаються повністю
Деякі підрозділи здаються повністю

Окремі загарбники віддають перевагу життю в полоні, а не смерті від кулі

Від п’яти до семи сотень людей — про таку приблизну цифру зараз готова говорити українська влада щодо полонених російських військовослужбовців. Конкретизація підрахунку утруднена через активні бойові дії, що ведуться у різних областях України.

Інформацію повідомляє "Українська правда" з посиланням на дані з Офісу президента.

Деякі окупанти здаються в полон самі, деякі — цілими підрозділами. Окремі вояки не гидують навіть скласти зброю перед місцевими жителями, а не військовослужбовцями. До такого кроку їх штовхає безглузде поневіряння українськими лісами після знищення бойової техніки.

Поки назвати точну цифру військовополонених неможливо — через велику кількість прямих зіткнень між російськими загарбниками та українськими захисниками. Спроби зібрати полонених в одному місці інколи зриваються, через що їх доставляють у різні частини для подальшого утримання.

Зазначимо, що навіть така кількість військовополонених вважається досить значною. Найімовірніше, для них доведеться створювати спеціальний табір, щоб ув’язнені могли перебувати у одному конкретному місці.

Також слід додати, що полонених після закінчення війни збираються залучити до відновлення всіх розгромлених путінською армією об’єктів інфраструктури. Така поведінка не забороняється Женевською конвенцією.