Ще одна перемога українських військових: знищено позиції ворога в Харківській області

Читать на русском
Автор
7885
Розбита російська бронетехніка на кільцевій дорозі Харкова
Розбита російська бронетехніка на кільцевій дорозі Харкова. Фото Останній блокпост

Російські війська втікали до лісу, кинувши свою техніку

Заручившись допомогою Нацгвардії та Тероборони, українські війська дали відсіч російським окупантам, які обстріляли Харків. Знищено базу ворога, що перебувала за 20 км від обласного центру — у Дергачах. З околиць цього населеного пункту росіяни вели вогонь по мирному українському місту. Про це пише у Facebook голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Окупанти покинули свою важку техніку і зникли в лісах, намагаючись дістатися Бєлгорода. Українців просять бути пильними та допомагати виявляти ворогів.

Кинули рашисти і свого пораненого військового, відступаючи під натиском українських прикордонників із села Андріївка Балаклійського району. Наші захисники взяли російського військового у полон.

Не увінчався успіхом і вчорашній авіаналіт росіян на Ізюм. Харків же повністю підконтрольний Україні, хоча російські війська і продовжують обстрілювати будинки мирних жителів та інфраструктуру міста.

Нагадаємо, що путінська армія знову обстріляла Дергачі вночі 9 березня. Також повідомлялося, що накази бомбити Харків віддавав російський генерал-майор Олег Маковецький, який сам народився на Харківщині.

Раніше "Телеграф" писав, що втрати російської армії вже становлять понад 12 тисяч людей. Українці днями знищили ще одного ворожого офіцера – Юрія Агаркова. З початку вторгнення 24 лютого російська армія втратила вже понад 300 танків та понад 1000 бойових броньованих машин.