"Руслана легко впізнати". Українська співачка підтвердила, що син Ротару намагався нелегально виїхати із країни

Читать на русском
Автор
14064
Софія Ротару та її син Руслан Євдокименко
Софія Ротару та її син Руслан Євдокименко. Фото Диалог.ua

Сина та онука української співачки звинуватили у спробі втекти з країни

Українська співачка Анжеліка Рудницька впізнала серед українців, які намагалися незаконно виїхати з країни під час воєнного стану, єдиного сина своєї колеги Софії Ротару – Руслана Євдокименка. Артистка опублікувала на своїй сторінці у Facebook гучне відео з групою громадян призовного віку, які намагалися перетнути кордон із Молдовою.

"Поки українці захищають свою землю — мажори під керівництвом громадянина Молдови намагалися втекти з країни на човні. Серед них — син і онук співачки Софії Ротару. Руслана легко впізнати", — пише Рудницька.

Анжеліка Рудницька поділилася скандальним відео з українськими втікачами

У коментарях під публікацією Рудницька наголосила, що чоловіки могли б копати траншеї чи розвантажувати гуманітарну допомогу, як це роблять у воєнний час навіть неповнолітні українці. На думку співачки, із країни намагалися тікати слабодушні люди, які ніколи не будуть її захисниками.

Рудницька також нагадала своїм передплатникам рядки з пісні Ротару, які на тлі непатріотичного вчинку її рідних заграли новими фарбами.

"… Одна калина за вікном; одна родина за столом. І Україна, бо у нас іншої нема…", — написала Рудницька.

Користувачі соцмережі засудили вчинок Анатолія та Руслана Євдокименка, однак зазначали, що втрата невелика: такі "воїни" Україні не потрібні.

Реакция пользователей соцсети
Користувачі засудили вчинок Євдокименка

Втім, були й ті, хто все одно не повірив, що на відео родичі Ротару.

Реакция пользователей соцсети
Не всі повірили у реалістичність звинувачень на адресу Євдокименка

Зрадницею називали і саму Софію Ротару. Легендарна артистка ж інцидент ще не прокоментувала.

Нагадаємо: раніше про підготовку незаконної втечі з України до Молдови на човні писала "Українська правда", посилаючись на співрозмовника у прикордонній службі. За даними видання, всіх 9 фігурантів справи призовного віку затримали, включаючи "поводиря", громадянина Молдови, та тих, кого журналісти назвали Анатолієм та Русланом Євдокименком.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що з України вже виїхали понад 1,7 мільйона людей. Здебільшого громадяни їдуть до Польщі. Також тим українцям, які намагалися покинути територію незаконно, представники митної служби вручили тюльпани. У міжнародний жіночий день затримали цілий автобус із тими, хто ухиляється.