Військовослужбовці-строковики в Україні отримають гідну надбавку до зарплати: подробиці

Читать на русском
Автор
2661
Українські військові отримуватимуть гідну винагороду за захист держави
Українські військові отримуватимуть гідну винагороду за захист держави. Фото zsu.gov.ua

Розмір фінансової мотивації для боротьби із загарбниками озвучили у Міноборони.

Українські військовослужбовці-строковики у період дії воєнного стану отримуватимуть додаткову винагороду у розмірі 30 000 гривень.

Як повідомили у Міноборони, Кабмін вже вніс відповідні зміни до постанови від 28 лютого 2022 року № 168 й виключив обмеження щодо виплати військовослужбовцям строкової служби на період дії воєнного стану додаткової винагороди 30 000 гривень щомісячно.

Так, додаткову винагороду від держави отримають службовці наступних відомств: ЗСУ, СБУ, Служба зовнішньої розвідки, Міноборони, Нацгвардія, ДПСУ, Управління державної охорони України, Держслужба спецзв'язку та захисту інформації, Державна спеціальна служба транспорту, особи рядового і керівного складу ДСНС, Нацполіція України.

При цьому абсолютно усі категорії військовослужбовців, які є учасниками бойових дій, забезпечують нацбезпеку, оборону та відсіч агресора та перебувають у районах бойових дій — отримуватимуть додаткову винагороду у розмірі 100 000 гривень щомісячно, пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Сім’ям загиблих українських військовослужбовців виплачуватиметься одноразова грошова допомога у розмірі 15 млн грн, яка розподіляється рівними частками на всіх отримувачів.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський такий розмір виплат для військовослужбовців пояснив тим, що зараз це найважливіша робота в Україні.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що командир екіпажу SpaceX особисто привіз із США допомогу українським військовим.