"Цинізм і пропаганда, не більше": Зеленський розповів про російські "гуманітарні коридори"

Читать на русском
Автор
646
Президент України не погодиться на евакуацію українців на росію
Президент України не погодиться на евакуацію українців на росію. Фото president.gov.ua

Окупанти декілька разів зривали евакуацію мирного населення з Ірпеня та Маріуполя.

Запропоновані російською стороною так звані "гуманітарні коридори" для українців, які зараз перебувають під обстрілами окупантів, — це ніщо інше, як цинізм і пропаганда.

Про це у понеділок, 7 березня, під час брифінгу заявив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що вже була домовленість з рф про гуманітарні коридори, однак вона не спрацювала з вини окупантів.

"Замість неї спрацювали російські танки. Російські "гради". Російські міни. Вони навіть замінували дорогу, яку погоджували для підвезення продуктів і ліків! У Маріуполь. Вони знищують навіть автобуси, які мають вивозити людей", — зазначив президент.

Разом з тим, за його словами, російська влада пропонує українцям коридори на окуповану територію, але їм це потрібно лише для пропаганди і розраховані вони лише на кілька десятків людей.

"Просто цинізм. Просто пропаганда. Нічого більше. Жодного гуманітарного сенсу", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, що неприйнятними умови окупантів про "відкриття гуманітарних коридорів" з вивезенням мирних жителів у Росію назвала міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. За її словами, росія інформацією про такі "коридори" маніпулює президентом Франції Еммануелем Макроном.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Макрон у неділю, 6 березня, провів переговори з кривавим диктатором володимиром путіним, після чого зателефонував українському президенту Володимиру Зеленському.