Колишній депутат держдуми рф став на захист Києва та почав інформувати росіян

Читать на русском
Автор
6280
Ілля Пономарьов
Ілля Пономарьов. Фото zaxid.net

Колишній депутат держдуми веде інформаційну війну проти кремля.

Екс-депутат держдуми росії Ілля Пономарьов, який живе в Україні та має українське громадянство, вступив до загонів територіальної оборони, щоб воювати з російськими окупантами.

Про це він розповів в інтерв’ю "Гордону".

"Я записався у тероборону. Я чекав, що буде штурм Києва безпосередньо у перший день, відповідно, я був на позиціях ", – сказав Пономарьов.

За словами Пономарьова, він також веде війну і на інформаційному фронті — запустив проект "Ранок лютого" у Facebook та YouTube та інформує росіян про те, що відбувається в Україні.

Політик упевнений, що це буде корисніше, але якщо ворог перейде далі, то він повернеться на позиції.

У 2007-му і 2011 році Пономарьов обирався депутатом держдуми Росії за списками партії "Справедлива Росія". Він єдиний депутат, який проголосував проти анексії Криму росією у 2014 році.

Влітку 2014 політик залишив рф: спочатку переїхав до США, потім — в Україну.

У 2015 році проти нього порушили кримінальну справу про допомогу у розтраті коштів інноваційного центру "Сколково" (політик брав участь у його створенні) та заочно заарештували.

2019 року отримав українське громадянство, зараз живе у Києві.

Зазначимо, що раніше депутат держдуми від КПРФ Михайло Матвєєв виступив проти війни з Україною.

Російський сенатор Людмила Нарусова спробувала розповісти про реальні втрати росії і заявила, що в одній із рот російських "строковиків", яких відправили на війну в Україну, вижило лише 4 солдати зі 100.