Під Бахмутом підірвалась колона російської техніки: які міни могли це зробити (фото, відео)

Читать на русском
Автор
12655
Наслідки підриву колони
Наслідки підриву колони. Фото Ukraine Weapons Tracker

Мінні поля краще спрацьовують на грунтовці

Неподалік Бахмута, де тривають запеклі бої, на Донеччині в Андріївці на протитанкових наземних мінах підірвалася колона російської техніки. Був пошкоджений танк Т-80 та щонайменше 4 БМП.

Про це повідомляє Ukraine Weapons Tracker. Аналітики припускають, що колона підірвалася на протитанкових мінах дистанційної дії РААМ або АТ-2.

Потрощена російська техніка під Бахмутом
Потрощена російська техніка
Наслідки підриву на міні
Наслідки підриву на міні

Міни "АТ-2"

Міни "АТ-2" німецького виробництва. Вони використовуються в РСЗВ двох типів — в ракетах "LARAT 2" реактивної системи залпового вогню "LARS" (Waffensystem LARS) та в ракетах реактивної великокаліберної системи залпового вогню "MARS" (Waffensystem MARS). Україні Німеччина передавала другу установку. В такій ракеті 28 мін. Вони підриваються, коли проїжджаючи техніка тягне дріт, який виходить з верхньої частини або коли міна здавлюється тиском.

Міна АТ-2
Міна "АТ-2"

Міни з "RAAM"

Україна отримала снаряди "RAAM", які створюють протитанкові мінні поля від США. Розробка їх почалася ще за часів холодної війни, адже у СРСР було значно більше танків, ніж у країн НАТО. Снаряди з протитанковими мінами вистрілюються з 155 мм гармати. Застосовувати їх краще на грунтових дорогах, аби міни не розбилися при викиді з хвостової частини снаряда. Міна зводиться при приземленні і детонує при виявленні відповідної електромагнітної сигнатури бронетранспортера. В одному снаряді розміщується 9 мін.

Ракета RAAM з мінами
Ракета "RAAM"

Раніше "Телеграф" повідомляв, що протитанкові міни у RAAM дозволяють швидко поставити заслон при наступі ворога. Однак можуть використовуватися і при наступі, аби перекрити окупантам відступ. Зазначимо, міни ліквідуються за кілька днів самостійно.