Не лише "Леопарди": виробник танків почав створювати унікальну зброю для польотів (відео)

Читать на русском
Автор
2767
Концепт майбутньої авіаматки дронів
Концепт майбутньої авіаматки дронів. Фото Deutche Welle

Виробник танків хоче створити перший зразок унікальної зброї не лише у Німеччині, а й у світі

Німецька компанія Rheinmetall AG, відома українцям, перш за все як виробник танків "Леопард", вирішила розширити свою присутність не лише на землі, а й у повітрі. З цією метою концерн вирішив зайнятися розробкою першого в Німеччині безпілотного літального комплексу та ще й з унікальною концепцією застосування.

Про це пише німецьке видання Welt, уточнюючи, що нова зброя буде ефективно поєднувати в собі переваги двох польотних систем.

У майбутньому БПЛА буде застосовано концепцію так званої "авіаматки" або "повітряного авіаносця", за якою до великого літака кріпляться менші літальні апарати і потім відпускаються для виконання бойового завдання.

Унікальністю концепції буде те, що головний літак буде безпілотним, як і ті, що будуть кріпитися до нього. Так, великий дрон займатиметься розвідкою і за потреби запускати маленькі дрони для нанесення точних ударів зверху.

Найімовірніше як носій, як пишуть ЗМІ, використовуватиметься розвідувальний БПЛА Luna NG з розмахом крил до 5 метрів, а як дрони-камікадзе — до восьми маленьких квадрокоптерів-камікадзе Hero R від ізраїльської компанії UVision.

Тим часом ЗСУ очікують на постачання БПЛА від зірки кінотрилогії "Зоряні війни" Марка Хемілла.