Мобільна автомайстерня для ЗСУ: що вигадали та створили українські винахідники (фото, відео)

Читать на русском
Автор
2600
Locker для Нацгвардії
Locker для Нацгвардії

У автомайстерні можна й колеса підкачати, й інші види робіт виконати

Українські військові отримують легкові та вантажні машини для виконання завдань на фронті з різних джерел — від волонтерів, іноземних союзників, однак ці машини потребують уваги. Під час боїв вони можуть зламатися, бути пошкоджені осколками чи мінами, тож є потреба в швидкому ремонті.

Українські майстри в цьому питанні не пасуть задніх. Одна з компаній розробила мобільну автомайстерню, яку можна використовувати у надзвичайних умовах. Поки є тільки одна така машина, але друга вже готується. Вона названа Locker.

Автори стверджують, що розробка унікальна. Їй дійсно є що показати — в одному пікапі набір інструментів, три джерела живлення, електрична лебідка, слюсарний верстат і багато іншого.

За словами розробників,три джерела електрики — дизель-генератор, сонячна панель та можливість підключення до зовнішнього живлення. Верстат розташований у задній частині, а електричну лебідку вмонтовано під передній бампер. Машина може витягти застряглу легку техніку з броду.

Автомайстерня для ЗСУ
"Начиння" вражає

Окрім іншого устаткування, в набір майстерні входять лопата, пила, сокира, вогнегасник й багато іншого ручного інструменту. Перший Locker вже почали експлуатувати у батальйоні Національної гвардії України, розповідають розробники.

Раніше "Телеграф" розповідав, як бронемашина українського виробництва "Варта" врятувала життя військових. Один із снарядів під час обстрілу розірвався зовсім поруч.