Польська САУ допомагає "гасити" ворогів під Бахмутом: як працює артилерія (відео)

Читать на русском
Автор
5206
САУ Krab
САУ Krab

Максимальна дальність з особливими снарядами — до 50 км

З літа 2022 року на фронті українські військові використовують польські САУ Krab. Важкі гаубиці гарно проявляють себе, зокрема, на Бахмутському напрямку.

Вогонь 155 мм САУ коригують, зокрема, в підрозділі TERRA. Вони поділилися відео з Бахмуту — ворог намагався провести фланговий маневр і зайняв позиції в будинках.

Польша передала Україні три батареї таких САУ — це 18 установок, ще 60 — Україна планувала докупити. Ця багатотонна машина, а важить вона близько 50 тонн, переходить з похідного в бойове положення усього за 30 секунд. Аби керувати САУ треба п'ятеро осіб.

САУ Krab досить "молода", випускати їх почали 2008 року. Зазначимо, що гармата випускає снаряди популярного натовського калібру 155 мм. Довжина ствола — 52 калібри.

Характеристики САУ Krab:

  • Максимальна кількість пострілів — до 6 за хвилину, може стріляти двома способами — чергами з трьох пострілів за 10 сек чи інтенсивним вогнем по 2 постріли за хвилину.
  • Боєзапас — 40 снарядів.
  • Максимальна дальність при використанні осколково-фугасних снарядів — 32 км,
  • при використанні M982 Excalibur — понад 50 км.
  • Швидкість — до 67 км/год.
  • Запас ходу — 400 км.
Характеристики САУ Krab
Характеристики САУ Krab

Раніше "Телеграф" розповідав про використання самохідної 152 мм гармати "Гіацинт". Максимальна дальність пострілу — до 25 км.