"Всі постріли точно в ціль": ЗСУ наводять паніку на окупантів за допомогою "Гіацинтів" (фото)

Читать на русском
Автор
6883
ЗСУ використовують "Гіацинт" проти ворога
ЗСУ використовують "Гіацинт" проти ворога. Фото Арміяinform

Військові показали блискучу роботу "Гіацинтів"

Українські захисники нещадно розправляються з окупантами та їхньою військовою технікою на Донецькому напрямку, де точаться важкі бої. У цьому їм допомагають різні види зброї, частина яких є трофейною, а ще частина — надана західними партнерами. Зокрема, боротися з ворогом нашим воїнам чудово допомагає 152-мм самохідна гармата "Гіацинт".

Ця артилерійська система наводить справжній жах на загарбників, і за час її використання вона встигла добре себе зарекомендувати. Про це пише інформаційне агентство АрміяInform, посилаючись на слова військових.

Один із захисників нашої країни із позивним "Мітяй" зазначив, що з одного місця працювати небезпечно, тому на одній вогневій позиції вони не затримуються. Ще важче працювати у нічний час, оскільки ворог може легко вирахувати вогневу позицію.

"Гіацинт-Б" має зовсім не малі за розміром, а вага такої гармати становить близько 10 тонн. Бойовий розрахунок складається з восьми осіб і є найбільшим за чисельністю серед подібних знарядь.

"Раніше мені доводилося працювати на гарматі Д-20, Д-30, МСТА-Б. Зараз знищуємо рашистів з "Гіацинту". Нічого складного в роботі немає. Командир дає приціл, рівень, кутомір. Всі наші постріли летять точнісінько в точнісінько. Також часто доводиться працювати як контрбатарея. Ось нещодавно з першого пострілу "погасили" російський міномет разом з розрахунком", — розповів навідник гармати Сергій.

Що відомо про "Гіацинт"

"Гіацинт" є 152-мм самохідною гарматою. Вона призначена для ураження тилів, живої сили та бойової техніки ворога у місцях зосередження та в опорних пунктах. Також її застосовують для руйнування фортифікаційних споруд.

Основним озброєнням є 152-мм гармата 2А37, що має максимальну скорострільність 5-6 пострілів за хвилину. Боєкомплект самохідної гармати "Гіацинт-С", що возиться, складає 30 пострілів.

Характеристики

  • Екіпаж/розрахунок, осіб. — 5/7;
  • Маса — 28,2 тонни;
  • Максимальна дальність стрільби — 28,4 км%
  • Боєкомплект — 60 пострілів;
  • Потужність двигуна — 520 к.с;
  • Максимальна швидкість руху по шосе — 60 км/год.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що українські військові отримали американські бронемашини Cougar. Вони додатково оснащуються системами ядерного, біологічного та хімічного захисту.