Нацгвардійці модернізують озброєння для боротьби із дронами: результат уже є (фото)

Читать на русском
Автор
4624
Кулемет застосовують проти БпЛА
Кулемет застосовують проти БпЛА. Фото facebook.com/NGUmainpage

Влучити в ціль можна з відстані 1,5 км

Українські умільці використовують у війні проти росії всі засоби та вигадують нові. Так, установку від "Граду" для мобільності перемістили на пікап. Але, крім ударів по російських позиціях, для України актуальна боротьба з дронами, які запускає росія. Нацгвардійці Миколаївщини вигадали та зібрали незвичайну установку.

Складається вона з кулеметів Калашнікова танкових (ПКТ). Для того, щоб вона була більш мобільною, встановили на пікапі. Як повідомляють у Нацгвардії, з неї вже збили трьох "шахедів".

Установка нацгвардійців об’єднує відразу два кулемети. Калібр кулемета – 7,62 мм. Використовують його з кінця 60-х, але ефективність не змінилася. Прицільна дальність у базового варіанта ПКТ – 1500 метрів.

Дрони збивають із кулемета
Установка ефективна проти "Shached-136"

У ПКТ використовується електроспуск, він не має пістолетної рукоятки з прикладом — нацгвардійці модернізували його і додали спусковий механізм на саму установку, яка активізує відразу два кулемети. Зазначимо, що фахівці додали також і зенітний приціл.

Нацгвардія створила установку на основі танкового кулемета
ПКТ у модернізації Нацгвардії

Раніше "Телеграф" розповідав як українські військові у деокупованій Херсонській області затрофеїли гелікоптер, залишений росіянами. Він виявився українським Мі-8. Відступаючи, росіяни залишають чимало техніки. Серед неї трапляються цікаві екземпляри. Наприклад, автоматичний гранатомет з якого не зробили жодного пострілу.