"З ними поводяться несправедливо": за російських спортсменів раптово заступилися на Заході

Читать на русском
Автор
4042
Російські спортсмени на мітингу на підтримку путіна в Лужниках
Російські спортсмени на мітингу на підтримку путіна в Лужниках. Фото РІА Новости

Допомога рф прийшла звідти, звідки росіяни не чекали

Поки українські спортсмени віддають життя на фронті, на Заході закликали допустити атлетів із рф до міжнародних змагань.

З таким посилом виступив голова незалежної комісії Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA) з розслідування справи про допінг на Олімпіаді-2014 Річард Макларен. Він вважає, що російські спортсмени не розпочинали війну, а тому їхнє усунення є несправедливим.

"З ними поводяться несправедливо. Спортсмени не розпочинали цей конфлікт і не несуть відповідальності за його перебіг. Це дві вагомі причини, щоб дозволити їм знову брати участь у міжнародних змаганнях. Якщо CAS ухвалить рішення на користь спортсменів, федерації будуть змушені дозволити їм виступати", – заявив Макларен.

До речі, у рф не очікували, що Макларен заступиться за російських спортсменів. Депутат Держдуми рф Ірина Родніна припустила, що перед своєю заявою чиновник "щось прийняв".

"Він випадково нічого не випив такого дивного? Може, допінг вжив і на нього прозріння зійшло? Вирішив реабілітуватися?" — цитує Родніну Матч ТВ.

Додамо, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) рекомендував міжнародним спортивним федераціям не допускати російських атлетів до змагань під своєю егідою через повномасштабне вторгнення рф в Україну.

Нагадаємо, одні з найкращих російських спортсменів відкрито підтримали війну в Україні, взявши участь у мітингу путіна в Лужниках. Деякі з них одягли на себе символ війни. Для кількох атлетів з рф путінський шабаш не пройшов без наслідків. Наприклад, компанія Speedo розірвала договір з російським топ-плавцем Євгеном Риловим. А німецький бренд з виробництва рукавичок Kinetixx відмовився від співпраці з лижником Олександром Большуновим.