Призначений росією "глава" Криму жорстко вилаяв Усика і ще кількох українців

Читати російською
Автор
Новина оновлена 10 серпня 2022, 15:38

Окупаційна влада Криму пригрозила позбавити Усика ордена почесного громадянина півострова

Голова окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов назвав українського боксера родом із Криму Олександра Усика "швалью" і сказав, що позбавить його та інших діячів України всіх звань, регалій та орденів почесних громадян півострова.

Відеозвернення Аксьонова поширили в мережі.

Чому росії не виграти війну проти України?

"Прийняли рішення позбавити всіх звань та регалій, орденів, звань почесних громадян міст та районів усіх діячів України, які заплямували себе в частині проведення спеціальної військової операції щодо росії, до російських, російськомовних громадян України. Серед них боксер Усик, який є почесним громадянином "Сімферополя є. Зараз буде доручення главі адміністрації Сімферополя позбавити його цього статусу. Упевнений, що всі без винятку підтримають. Колишній президент України Кравчук, Куніцин (колишній прем'єр-міністр Криму) і вся ця шваль, яка активно піариться на українських каналах. Вони не гідні носити звання та нагороди Республіки Крим", — виплюнув із себе потік лайки окупант.

Як відомо, Усик одразу після вторгнення росії в Україну став на захист своєї країни та пішов у територіальну оборону.

Після анексії Криму боксер у різний час стверджував, що півострів належить нікому, кримчанам чи богу, і з лютого 2022 року чемпіон змінив риторику остаточно і вже називає його українським.

Крім того, Усик називав путіна шизофреником і хворою людиною.