Окремий пакет допомоги Ізраїлю не підпишуть: у Білому домі "охолодили" Джонсона

Читать на русском
Автор
1152
Салліван повністю виключив підписання такого документа Білим домом
Салліван повністю виключив підписання такого документа Білим домом. Фото twitter.com

Білий дім вважає "ініціативу" спікера Джонсона черговим республіканським політичним маневром

Президент США Джозеф Байден не стане підписувати законопроєкт щодо окремого пакету допомоги Ізраїлю без надання допомоги Україні. Він не зробить це, навіть якщо цей документ пройде голосування у Сенаті.

Про це заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван в інтерв’ю телеканалу NBC News. Салліван зазначив, що постановка такого документа на голосування – це черговий політичний виверт республіканців.

"Ми вважаємо, що це виверт. І ми бачимо, що цей виверт з боку Палати представників не є серйозним зусиллям, спрямованим на розв’язання проблем національної безпеки, з якими стикається Америка", – підкреслив він.

Цікавий момент, що у Палаті представників стався "вогонь по своїм". Група ультраправих республіканців-трампістів, так званий "Кокус свободи", піддала Джонсона нищівній критиці. Там заявили, що попри бажання голосувати за допомогу Ізраїлю, але спочатку потрібно скоротити видатки уряду.

Наступного тижня Палата представників Конгресу США розгляне документ про надання допомоги Ізраїлю окремо від великого пакета, який продовжує залишатися у "підвішеному" стані через нездатність партій домовитися щодо захисту власного кордону. Спікер Палати представників Майк Джонсон, республіканець та трампіст, заявляє, що Ізраїль нібито знаходиться у більш небезпечній ситуації, ніж Україна.

В адміністрації президента Байдена вже офіційно заявили, що виступають проти наміру Палати представників відправити на голосування законопроєкт щодо фінансової допомоги Ізраїлю окремо від допомоги Україні. Там теж заявили, що це "брудний маневр" з боку трампістів.

Сенат США тим часом незабаром має провести голосування щодо законопроєкту з національної безпеки, який охоплює допомогу Україні та посилення кордонів США у вигляді двопартійної угоди про прикордонні та імміграційні обмеження. Очікується, що текст законопроєкту буде показано найближчими днями.