ЗМІ: У Байдена змінюють стратегію щодо війни України проти Росії

Читать на русском
Автор
3004
Білий дім хоче, щоб Україна зосередилася на обороні
Білий дім хоче, щоб Україна зосередилася на обороні. Фото Telegraf

При цьому Україну не відмовляють від спроб влаштувати нові контрнаступи

Останнім часом в США спостерігаються зміни у веденні політики щодо війни в Україні. Адміністрація президента Джозефа Байдена все частіше робить акцент на тому, що Україну потрібно забезпечити "найкращою позицією" на так званих "можливих переговорах" з російським терористичним режимом – а також на тому, що Україна повинна перейти до оборонної стратегії.

Про це пише американське видання Politico з посиланням на власні джерела у Білому домі та Європі. Автори матеріалу стверджують, що політики у США та Європі зараз обговорюють необхідність для України переходити до оборони.

Зокрема мова йде про посилення української протиповітряної оборони та будівництво ліній укріплень уздовж напрямків, які знаходяться у зоні ризику російського наступу. Також в США прийнято рішення сприяти швидкому відродженню оборонної промисловості України, щоб Київ сам міг забезпечувати себе необхідним озброєнням – оскільки поведінка Конгресу показує, що розраховувати на нього неможливо.

Джерело видання в адміністрації Байдена зазначило, що при цьому США не відмовляють Україну до підготовки чергових контрнаступів та наголошують, що зараз не планується жодних переговорів з росіянами. А європейське джерело сказало, що Альянс розглядає безпрецедентний крок – надати Україні членство в НАТО прискореними темпами, щоб поставити Києв у ліпше положення у порівнянні з РФ.

Як повідомлялося раніше, у Пентагоні раніше повідомляли, що у них залишилися гроші лише на один пакет допомоги Україні та використовувати їх там мають намір до кінця року. Інших пакетів допомоги може і не бути, принаймні доти, доки Конгрес не погодить виділення єдиного пакета безпеки, в якому крім фінансування України також передбачені кошти для Ізраїлю, союзників в азійсько-тихоокеанському регіоні та безпеки власних кордонів. При цьому саме через останній пункт документ так і не змогли досі прийняти.

"Телеграф" писав, що Міністерство оборони США оголосило про надання нового пакету військової допомоги Україні на 250 мільйонів доларів, що стало 54 траншем допомоги з 2021 року. На 2023 рік це буде останній пакет.