"лукашенко — хитрий лис": військовий експерт оцінив реальність вторгнення Білорусі в Україну

Читать на русском
Автор
3641
Багато українців бояться, що північні кордони країни прорвуть білоруські танки
Багато українців бояться, що північні кордони країни прорвуть білоруські танки

Білоруський диктатор навряд чи ризикне повноцінно підтримати путіна у війні проти України

Тема ймовірного нападу білоруської армії на Україну дуже бурхливо обговорюється вже кілька тижнів. Додаткові побоювання додають нові обмеження, запроваджені владою РБ у прикордонних регіонах країни. Проте військовий експерт Владислав Селезньов переконаний, що лукашенко не ризикне віддати наказ про вторгнення.

Які причини для цього є, фахівець розповів в ексклюзивному коментарі для "Телеграфа". На думку Селезньова, невизнаний білоруський президент катастрофічно залежить від своїх військовослужбовців. Вони є фактичною підтримкою його режиму, а якщо їх не стане, то опір звичайних громадян може спричинити зміну влади.

Владислав Селезньов вважає, що якби у наміри лукашенка входила участь у війні, то він би приєднався до неї одразу з 24 лютого. Однак цього не сталося й досі.

"лукашенко — хитрий лис — розуміє, що буде з його армією, якщо вона вторгнеться з півночі на територію нашої країни, у нього і так є втрата комунікації його армії з білоруським суспільством. Фактично його армія зараз є опорою його влади. А якщо його армія перетвориться на "200-х", хто захищатиме його владу?!" – пояснює військовий експерт.

Також він додав, що у білоруських військових немає готовності та військового досвіду, а отже вони – легка ціль. Та й російська техніка, що постачається на територію РБ, має дуже сумнівну якість. Багато одиниць потребують ремонту після тривалої "консервації", а самі військові — додаткового навчання, на що знадобиться багато часу.

Втім українці готуються до можливих провокацій з боку РБ. Відомий політик та боєць ЗСУ Юрій Гудименко чітко розписав, що білоруських військових чекає у разі прориву кордону. Легкої смерті ворогові навряд доведеться чекати.

Також ми писали, яка інша небезпека, окрім загрози вторгнення, може йти від Білорусі. Свою думку висловив ветеран російсько-української війни Андрій Римарук.