NASAMS ще не в Україні? У Зеленського прокоментували повідомлення ЗМІ

Читать на русском
Автор
8129
ЗРК NASAMS
ЗРК NASAMS

Комплекс має прибути в Україну протягом двох місяців

У неділю, 25 вересня, президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю CBS News повідомив, що Україна отримала важливу зброю від США, а саме комплекси протиповітряної оборони NASAMS. Проте, у його промові є певні нюанси, які можуть означати, що насправді в Повітряних сил України таких комплексів ППО досі немає.

Зеленський подякував американському президенту за таке "рішення". Проте, конкретно про фізичне надходження зброї він інформації не надав.

Крім того, тиждень тому в Пентагоні наголосили, що два комплекси NASAMS будуть доставлені приблизно протягом двох місяців. Для перевірки інформації видання "hromadske" звернулося до прессекретаря Зеленського Сергія Никифорова, який наголосив, що президент заявив лише про те, що було прийнято рішення на передання ЗРК NASAMS.

До того ж голова фонду "Повернись живим" Тарас Чмут в ефірі програми "Фронтова поплава" від 25 вересня також зазначив, що Володимир Зеленський міг нечітко сформулювати думку і мати на увазі саме рішення про передання комплексу ППО.

"Політик, президент, людина може вкладати в якесь слово якийсь зміст, і цей зміст не обов'язково відповідає вашим очікуванням або розумінню. За моєю інформацією, їх (NASAMS — ред.) у нас наразі в Україні немає. Те, що рішення щодо 8 батарей є — так, є", — прокоментував Чмут.

Офіційної інформації від Повітряних сил, Міністерства оборони та інших представників Офісу президента щодо цієї зброї досі не надходило.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, президент України Володимир Зеленський розповів, що NASAMS — це не все, що потрібно для оборони від ворога, і розповів, яка ще зброя потрібна для деокупації українських міст.