Хто замість Джонсона? Головна претендентка розповіла, чи допомагатиме Україні

Читать на русском
Автор
5767
Наразі Пенні Мордонт обіймає посаду молодшого міністра торгівлі
Наразі Пенні Мордонт обіймає посаду молодшого міністра торгівлі

Конфлікт із росією не був потрібен офіційному Лондону, проте війна, розпочата путіним, змінила все

У Великій Британії триває боротьба за крісло прем’єр-міністра країни, нещодавно звільнене Борисом Джонсоном, який пішов у відставку. Після першого туру в "грі" залишилися лише шестеро кандидатів, одним із яких є Пенні Мордонт, нині молодша міністр торгівлі Британії. Важливим для України є бажання цього політика продовжувати зовнішнє співробітництво з Україною, сильно зміцнене все тим же Джонсоном.

У своїй готовності допомагати Києву протистояти нинішній війні з росією Мордонт зізналася в особистій колонці для видання The Telegraph. Серед іншого вона розповіла, що не лише зустрічалася з українськими депутатами, а й прийняла у власному будинку одного з наших співвітчизників, який опинився у статусі біженця.

На думку Пенні Мордонт, нинішня позиція Британії щодо підтримки України на світовій арені є одним із головних здобутків Бориса Джонсона. Саме тому вона планує всіляко продовжувати подібну політику, не знижуючи допомогу союзникам.

Також вона вважає, що у нинішньому столітті чітко можна відстежити, які цінності переслідує відкрита, цивілізована спільнота — за прикладом британської, та авторитарні режими, як в росії.

У разі своєї перемоги Мордонт обіцяє подвоїти зусилля щодо співпраці з Євросоюзом та Сполученими Штатами — і щодо безпосередньої допомоги, і щодо залучення інших країн до цього. Також міністр вважає, що Захід має продовжувати санкційний тиск на росію та планувати фінансовий транш для відновлення України після її перемоги у війні.

"Ми не прагнули конфронтації з росією, — підкреслила Пенні Мордонт. — Але акт путінської агресії проти свого сусіда означає, що ми не можемо пройти повз, нічого не роблячи".

Зазначимо, що зараз чиновниця є другою за популярністю серед претендентів на місце голови Консервантивної партії Британії після ексочільника міністерства фінансів Ріші Сунака. До речі, саме Сунака Борис Джонсон, який оголосив про відставку, підтримує найменше. Хто ж імпонує великому другові України, читайте у нашому матеріалі.

Також "Телеграф" розповідав, що може чекати на самого Джонсона після того, як він офіційно залишить посаду прем’єр-міністра Великої Британії.