Кремль не прогодує? У росії почалися проблеми з "референдумом" в одній із псевдореспублік

Читать на русском
Автор
1974
Поки що росія не наважується на повноцінне захоплення Цхінвальського регіону
Поки що росія не наважується на повноцінне захоплення Цхінвальського регіону

Причиною "відстрочки" називають юридичні проблеми

Не встигли вщухнути розмови про проведення незаконних "референдумів" на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей, як у рф виникли нові проблеми в іншому підконтрольному їм регіоні. Йдеться про Південну Осетію, захоплену проросійськими бойовиками, котрі раніше заявляли про обов’язкове приєднання до росії.

Тепер же, за інформацією "РИА Новости", це рішення поки що відкладається. Офіційно – через юридичне недоопрацювання "документів" саме з боку росії, але насправді можуть бути й інші причини.

Чому росії не виграти війну проти України?

Російське видання цитує керівника "адміністрації президента" псевдореспубліки Південна Осетія Алана Джіоєва, який критикує рішення попереднього "очільника" регіону Анатолія Бібілова. Чиновник зазначає, що Бібілов приймав рішення про обов’язковий "референдум" про приєднання до рф із порушенням "договору про співпрацю".

Спочатку проблема стосується нібито того, що бажання про входження до складу росії нібито було лише одностороннім. Джіоєв стверджує, що Москва не досліджувала це питання зі свого боку, що викликає юридичні проблеми.

Тепер же в Південній Осетії начебто готуються до "референдуму" трохи менш активно — начебто не скасовують, але чекають на доопрацювання та погодження з росією.

Російська сторона офіційно не коментувала цей інцидент. Цілком імовірно, тому що після масових санкцій із боку Заходу можливість фінансувати підконтрольних бойовиків не лише на Донбасі, а й на окупованій території Грузії в Кремлі впала в рази. Тому такі "затримки" із псевдореферендумами можуть пояснюватися браком грошей та можливістю "прогодувати" насильно приєднаний регіон у майбутньому.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що спочатку "референдум" про входження Південної Осетії до складу росії міг відбутися вже в середині липня.