Відомого українського політолога підозрюють у держзраді

Читать на русском
Автор
4552
Громадський діяч часто з’являвся в ефірі ТБ
Громадський діяч часто з’являвся в ефірі ТБ

Зв’язки із пропагандистами доводять наявні записи програм

Іменитому українському політтехнологу, який співпрацював із головою "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком, правоохоронці вручили підозру у державній зраді. І хоча імені офіційні органи не повідомляють, інші джерела підтверджують, що статус підозрюваного отримав Михайло Погребинський.

Про це повідомили у Службі безпеки України, а також Київській міській прокуратурі, які займалися вивченням справи. Інформація стала відомою у п’ятницю, 10 червня.

Чому росії не виграти війну проти України?

Погребинський є громадянином України, проте це йому не заважало співпрацювати з російськими пропагандистами, які роками годували росіян неправдою та ненавистю до України. Прикриваючись статусом "експерта", він поширював нібито від імені українців проросійські наративи, створював поганий імідж у існуючої влади та ЗСУ.

Таку "роботу" підтверджують записи самих ток-шоу та програм, які знаходяться у мережі у відкритому доступі.

Погребинський підозрюється у держзраді
Листування з представниками пропагандистів

Судова психолого-лінгвістична експертиза встановила, що ці висловлювання політтехнолога є свідомими. Також учасники розслідування вважають, що це грало на руку росії під час ведення гібридної війни проти України.

Додамо, що підозра йому оголошена заочно. Правоохоронці перевіряють його за ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Погребинський підозрюється у держзраді
Наявні "зв’язки" Погребинського

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про затримання керівника однієї з українських партій у момент отримання хабара. Він разом зі своїм спільником "торгував" місцями у виборному списку для проходження до Верховної Ради. Вартість одного "лота" була вражаючою.

Також ми писали про те, що у Молдові було затримано українського нардепа від партії "Батьківщина". Найбільш обурливим є той факт, що це сталося на вимогу білоруської влади.