"Поламав усі плани": експерт пояснив, чому путін може ненавидіти Януковича

Читать на русском
Автор
14636
Від колишніх теплих відносин між політиками нічого не лишилося
Від колишніх теплих відносин між політиками нічого не лишилося

Глава Кремля фактично змушений терпіти присутність зрадника на території рф

Президент-втікач Віктор Янукович попри показну браваду і нібито готовність повернутися "керувати Україною" знаходиться в немилості у кривавого диктатора росії володимира путіна. Саме тому йому було влаштовано "кошмар" щодо можливого відправлення до Києва — у разі захоплення української столиці російськими військами.

Докладніше про це стало відомо зі слів радника глави МВС України Вадима Денисенка, повідомляє "Сегодня".

Чому росії не виграти війну проти України?

На думку Денисенка, нічого жахливішого для Януковича, який ледь встиг втекти за часів Євромайдану, аніж повернення в Україну, придумати складно.

"Це мало бути таке вишукане знущання володимира путіна над Віктором Януковичем, щоб сказати йому: "Вітю, тепер ти йдеш на Банкову", — припускає чиновник. — Він падатиме, вмиратиме, хапатиметься за серце".

Вадим Денисенко впевнений, що найголовніше бажання президента-втікача — залишитися до кінця днів своїх у росії і щоб його ніхто більше не чіпав. Тому припускати, що Янукович міг всерйоз спробувати обійняти якусь із керівних посад у нинішній Україні — абсурдно.

Більше того, експерт каже, що єдине почуття, яке путін відчуває до колишнього колеги, — це ненависть.

"Він зламав ситуацію путіну 2014-го, коли на Харківському сепаратистському з’їзді просто не з’явився, коли просто не прийшов на нього і зламав взагалі всю історію, — пояснює Вадим Денисенко. — путін його не те, що зневажає, це для нього просто порох та попіл".

На його думку, Януковича тримають у рф, аби мати такого собі "чорта з табакерки", якого можна "витягувати" час від часу, нагадуючи і дестабілізуючи ситуацію.

Нагадаємо, що нинішня влада в Україні вважає Януковича ні чим іншим, як "політичним трупом". Тому будь-які спроби росіян знову "оживити" його політичну кар’єру всерйоз не сприймаються.

І це навіть попри те, що літак Віктора Януковича був помічений у Білорусі, коли розпочиналися перші переговорні процеси між Києвом і Москвою. Передбачалося, що експолітика хотіли призначити "гауляйтером" нашої країни.

Втім, після того, як Янукович звернувся до Зеленського, більшість українців дали чітко зрозуміти президентові, що його тут ніхто не чекає, а єдиний адекватний для нього шлях може бути за російським військовим кораблем.