У МЗС відповіли на скандальні слова Макрона про "братніх росіян"

Читать на русском
Автор
2247
Еммануель Макрон Новина оновлена 13 квітня 2022, 15:49
Еммануель Макрон. Фото twitter.com/EmmanuelMacron

Президент Франції не визнає геноциду українського народу.

У середу, 13 квітня, на 49-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну в МЗС України розкритикували позицію президента Франції Еммануеля Макрона, який заявив про братство народів України та росії.

Відповідний коментар спікера МЗС України Олега Ніколенка доступний на РБК-Україна.

У відомстві розчаровані реакцією французького політика на звірства російських військових в Україні. Спікер МЗС зазначив, що "братство народів" є вигаданим.

"Небажання президента Франції Еммануеля Макрона визнати геноцид українців після всіх відвертих заяв російського керівництва та злочинних дій російських військових розчаровує. Україна та Росія історично близькі з об’єктивних причин, але міф про два братні народи Росії та України почав руйнуватися після окупації Криму та агресії 2014 року", — заявив Ніколенко.

Також спікер МЗС зазначив, що "братський" народ не вбиває дітей, не розстрілює цивільних, не ґвалтує жінок і не калічить літніх людей. На думку Ніколенка, зараз немає ні моральних, ні реальних підстав вести розмови про "братні" зв’язки російського та українського народів.

Нагадаємо, в середу Макрон відмовився називати війну росії проти України геноцидом. Крім того, президент Франції заявив, що українці та росіяни є "братськими" народами.

Раніше повідомлялося, що Макрон виграв перший тур президентських виборів у Франції.