Зеленський нагадав, за який злочин не покарали росію: "Помилки треба виправляти"

Читать на русском
Автор
4142
росія досі заперечує свою причетність до жахливої аварії
росія досі заперечує свою причетність до жахливої аварії

Президент наголошує, що винуватець завжди має відповідати за свої дії

Глава української держави Володимир Зеленський вважає, що нинішньої війни в Україні могло б і не бути, якби рф отримала справедливе покарання за збитий під Донецьком Boeing 777. Тоді в трагедії рейсу MH17 загинуло майже 300 людей, проте росія продовжує заперечувати свою причетність до цього злочину.

Таку заяву Зеленський зробив під час звернення до Палати представників Австралії у четвер, 31 березня.

На його думку, якби з 2014 року світова спільнота серйозно взялася за розслідування катастрофи збитого літака, росія не посміла б прийти з війною в Україну.

"Тоді загинули 298 людей. Чи вдалося притягти до відповідальності, хто спричинив цю трагедію? Ні, вони ховаються на території росії і напевно отримали гарантії безпеки від рф, — підкреслив Володимир Зеленський. — Чи виплатила росія компенсації родичам загиблих? Ні, вона досі заперечує свою причетність.

Політик упевнений, що зараз — той самий час, коли помилки минулого мають бути виправлені. Інакше росія стане причиною ще багатьох бід і трагедій по всьому світу.

Тому Зеленський закликав і австралійську, і світову спільноту до того, щоб притягти російську федерацію до відповідальності. Винні у всіх жахах війни, яка триває в Україні з 2014 року, мають бути покарані.

Тим часом один із терористів "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), який також встиг втекти з окупованої території Донбасу до росії, зараз критикує кремль за те, що він офіційно оголосив лише "спецоперацію". Бойовика не влаштовує те, що багато контрактників з армії рф відмовляються їхати воювати в Україну і вмирати тут за імперські ідеали путіна.