Велика Британія запровадила санкції проти людей путіна: під ударом шойгу, пєсков та топ-пропагандисти

Читать на русском
Автор
2551
Обмеження торкнуться близького кола путіна
Обмеження торкнуться близького кола путіна. Фото Колаж "Телеграфу"

У списку сотні бізнесменів, чиновників та пропагандистів

У вівторок, 15 березня, на 20-й день війни в Україні Велика Британія розширила список санкцій проти росії, включивши до нього понад 370 фізичних та юридичних осіб, наближених до кривавого диктатора володимира путіна.

Найсвіжіші та найцікавіші новини читайте на нашому каналі у Телеграм

Дані про "історичний" пакет санкцій було опубліковано на сайті уряду, повідомляє "Телеграф". Загальна кількість підсанкційних осіб з рф тепер перевищить позначку тисячі.

Як пояснили в Британії, санкції націлені на осіб із найближчого оточення путіна.

До списку потрапив його прес-секретар Дмитро Пєсков, представниця МЗС Марія Захарова, міністр оборони Сергій Шойгу, екс-президент Росії Дмитро Медведєв, прем’єр-міністр Михайло Мішустін, голова Росгвардії Віктор Золотов.

Також постраждають олігархи, — "сибірський вугільний магнат" Андрій Мельниченко, мільярдери Петро Авен, Герман Хан і Михайло Фрідман, представник однієї з найбагатших сімей Росії Олексій Мордашов.

Британці вдарять і по пропагандистам, — у списку гендиректор "Першого каналу" Костянтин Ернст, головний редактор RT Маргарита Сімоньян, телеведучий Володимир Соловйов.

У осіб, які потрапили під санкції, будуть заморожені їхні активи у Великій Британії, що означає, що жоден громадянин або компанія Великої Британії не можуть вести з ними справи, і їм також заборонено в'їжджати до Великоъ Британії або виїжджати з неї.

Нагадаємо, що сьогодні ЄС схвалив четвертий пакет санкцій проти росії через розгортання бойових дій на українських територіях.

Раніше в колонці для "Телеграфу" експерт у питаннях економіки висловив думку, що верхівка влади в рф не відчуває діючих санкцій, і тільки повне ембарго на нафту здатне змусити їх відчути.