Арестович розповів, що буде з Кримом: можливі сценарії Кіпру та КНДР

Читать на русском
Автор
29655
Україна навряд чи відмовиться від своїх територій
Україна навряд чи відмовиться від своїх територій. Фото Колаж "Телеграфу"

Дипломати шукають інші варіанти, які влаштують усі сторони

Є багато варіантів, що може бути з тимчасово окупованими територіями Криму, Донецької та Луганської областей України, визнання "незалежності" яких хоче росія.

Про них радник президента України Олексій Арестович розповів журналісту Дмитру Гордону, повідомляє "Телеграф".

Всі найсвіжіші новини про війну читайте на нашому каналі Телеграм

Чиновник засумнівався, що Україна визнає Крим та квазіутворення "Л/ДНР" у рамках Донецької та Луганської областей, як того хоче росія: "Я не думаю, що ми на це підемо".

"Але є різні механізми, є версії спільного управління під міжнародною адміністрацією. Є різні приклади з історії; та ж Туреччина зі своїм Кіпром, — вона вважає Кіпр своїм, але ніхто у світі цього більше не визнає", — наголосив Арестович.

"Є варіант Північної Кореї, — продовжив він. — Вони воювали-воювали 50 років, а тепер там спеціальні економічні зони діють у прикордонні, Північна Корея разом із Південною спільно піднімають знищену раніше територію".

"Є мільйон варіантів, я думаю, наша дипломатія впорається, тому що в цій історії задіяні не тільки двосторонні відносини, а ціла система країн", — підсумував радник президента.

Як повідомляв "Телеграф", згідно з останніми опитуваннями, під час війни в Україні різко зросла кількість людей, які вважають за необхідне використовувати всі можливості для повернення окупованих територій, — і впала до мінімуму кількість людей, готових віддати Крим та Донбас Росії.