Слова Зеленського про Крим та Донбас схвилювали росЗМІ: що насправді сказав президент

Читать на русском
Автор
22868
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Україна не потерпить ультиматумів від Росії.

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю американській телекомпанії ABC News та розповів про вимоги, які висуває володимир путін для припинення війни в Україні.

Особливу увагу російських ЗМІ та Telegram-каналів привернули заяви Зеленського щодо окупованих Криму та Донбасу. За словами президента України, пропагандистські ЗМІ побачили натяк на поступки.

"Зеленський заявив, що готовий розмовляти з росією про Крим", — почали писати росіяни.

Водночас, позиція президента України в інтерв’ю була висловлена чітко — ультиматумів від росії, яка вимагає "визнання Криму та ЛДНР", Україна не потерпить.

"Питання складніше, ніж просто визнати їх (Крим, "ЛДНР" – ред.). Це черговий ультиматум (росії – ред.), а ми до ультиматумів не готові. Але у нас є можливе рішення, резолюція щодо цих трьох пунктів, ключових пунктів ", — сказав Зеленський.

Крім того, президент висловився і про так звану "денацифікацію", про яку, як про одну з цілей війни, говорив путін.

"Денацифікація, яку пропонує путін, — це знищення нації, це нацизм, як у 40-х роках", - зазначив глава української держави.

Як повідомлялося, раніше член української делегації у переговорах Давид Арахамія в інтерв’ю Fox News висловив чітку позицію України щодо Донбасу та Криму.